Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BUX

2009.01.26

 

Kép

Heti termés: OTP újabb alj, recsegő MOL, 200 naposról leforduló RICHTER, és felfelé elinduló MTELEKOM. Így együtt nem longos nagyon nem, ha a ricsit kihúzzák a 200 naposa felé akkor át kell gondolni a dolgokat, de addig marad a shortos szemüveg.

**************************

 

Kép

Mint írtam is a charton minden emelkedési kísérlet csúfos kudarcba fulladt eddig. Még mindig 70-30% és a short javára. Órás charton lehet longra játszani de ilyen likvidítás mellett nehéz kiszállni gyorsan a longból. Hetes és hónapos gyertyát nézzétek meg buxban, hetesen szépen látni a behalt emelkedési kisérletet hónapos megint csak fekete. Egyszerűen nincs értelme aljról vagy bármi fordulatról beszélni, esetleg óráson lehet bármi long altrendet felfedezni. EURHUF meg lassan 300, teljesen kicsinálják a deviza hiteleseket.

A múltat összefoglalni nem nagy dicsőség de sokaknak ez sem megy és téves következtetéseket vonnak le belőle. Lássuk röviden mit történt a héten az én szemszögemből.

 

 

Kép

  

Kép

 

Kép

 

Kép

********************

 

Kép

******************

Akár a múltheti chartot is feltehetném mert nem változott szinte semmi. DE nem nagyon akar esni a piac emelkedéshez meg pénz kell nagyon sok pénz. Most úgy látom ha megjön a forgalom akkor felfelé lesz az elmozdulás viszont ha marad az alacsony forgalom akkor marad a sávozás.

Richteren töprengek vezető volt mind a bullban mind a bearben és most a 200MA-t ostromolja alulról, nem mondom hogy itt a bear piac vége, de ha felé megy akkor az új aljakról szövögetett álmokat félre kell tenni és jöhet a stagnálás kora egy amolyan trendnélküli stabil állapot. (1-2 év?) 
 

Kép 

UI: Blue-k közül a MOL nagyon kuka a többi egész "jó"

********************

Otp long 2770-3660

Ez egy feltételes pozi. Nem vettem fel még, messze van.De érvényes. És ha meg lesz a 2770, meg lesz a 3660 is. Ez ebben a szép...ha,--->  akkor. A pozi szavatossága 1 hétig érvényes. Onnantól mások lesznek a szintek. Hogy ezt most miért írtam le? Azért, mert ez az első és egyetlen medvepiaci otp long pozíció, amit bárkinek ajánlok, noha medve van. Ez alatt (amik nálam szerepelnek) a túl vakmerő, persze nem indokolatlan...kategória. De ezt merem ajánlani nyilvánosan, a többit nem. Már az enyémeket. Csak leközlöm, hogy létezik. Mi van e mögött? Sok minden, de annyit itt is leírhatok, trendes dolog van benne, medvepiacon egy kis longlehetőség. Alatta ne. Csak akkor, ha ez egy héten belül elérné ezt az árfolyamot. Beszállna a nagy pénz is onnantól egy kis dzsembolira.

Most...látjátok nem? Amint egy kis emelkedés van, mindjárt realizál mindenki. 1945-ről lepuffantották megint.  Vannak még lejjebb is beszállópontok, de azok már kevésbé biztonságosak, és mily furcsa a tőzsde....minél lejjebb vannak ezek, annál kevésbé biztonságosak..(dacára a kisbüfi siserehadnak, amelyik akkor vesz ha olcsó...pedig minél olcsóbb, annál rosszabb ) Van egy otp long 2550-3150 ( szavatossági idő 3 nap) , de ez kevésbé biztonságos már.  Hasonlüképpen távoli ködös dolog, elképzelhetetlen, hogy megvalósulna 3 napon belül. Csak ugye...mivel ez az első normálisabb beszálló longba, ez alatt....csak azért mert olcsó....ne. Azért, mert hátha ez az 1700-1800 as szint megfogja...lehet. De nagyon nagyon kockázatos.

Még valami : a "6K megint" ábrándozásra...nem. Egészen más a helyzet most....6000-en nincs semmi. Van egy 4800 körüli tartomány, amelyik a legeszementebb medverallit is megálítja. 6K innen nézve már csak akkor lesz, ha ismét kitört a bikapiac. Addig ez már nem. Kár ilyesmre várni.

**************************

Kép

Kép

 

Kép

Kép

Kép

 

BUX továbbra is gatya, nagyon!

***************

A sokak altal vart felpattanas ismet elmaradt a heten sot a gyaszos penteki USA zarok miatt tovabb folytatodhat az eses immar velemenyem szerint a MOL vezetesevel. OTP-tol maximum oldalazast varok, nem tobbet.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

******************

Sohasem gondoltam, hogy az 1200Ft-os céláramat ilyen viharos sebességgel  fogja elérni az OTP. Minden esetre ez a támasz már működött és óriási pattant róla az árfolyam egy kiadós SQ keretében. Viszont zárás után működésbe lépett az undorító média és Sanyi újra duplázást vizionál, tette már ezt sok helyen tavaly októberben is... Az elkövetkező 1-2 hét sorsdöntő lesz, ha fehér hetes gyertyák lesznek akkor van esély újra 2000 föle keveredni.  De ha a realitásoknál maradunk akkor az oldalazás valószínű. Adott 1 tág sáv 1200-1700 ebben bőven lehet őrjöngeni mind shortosnak mind longosnak egyaránt.

Miért vagyok ennyire ború látó? A trend az adott és nagyon durván lefelé mozog benne a papír, volt egy 1242-es hosszútávú vételi ajánlásom ezt a szintet továbbra is lehet venni, de a hosszútávon változtatok. Jelenleg semmit se hosszútávra rögtön kivágni ha forul! A pénteki napos gyertya 'fordulós' alakzat lett de ez egyedül csak a shortok zárására figyelmeztet! Sokan ezt elfelejtik. Óráson charton látszanak szépen a szintek, véleményem szerint ki fog hamarosan fulladni az SQ napon belül 20% mozgás ez nem normális nem tartható. Medve nem így fordul lesz előtte egy hosszantartó oldalazás hogy lejebb kerüljön a 200 napos és forduljanak a rövid mozgók felfelé jelenleg ez még nagyon messze van.

 

Kép

Kép 

************************************

BUX-ban keletkezett 1 res penteken ami eddig 1 abandoned baby formacio. Nem sok bizalmat adok a gap megmaradasanak. A 10750 feletti savba kellene eloszor vissza menni. Viszont a trend az meg mindig lefele ha ujabb melypontot csinal az tragikus lesz, bollinger mar megtolva lefele. Kulcs lehet az otp mozgasa.

 

Kép

Az otp naposon szepen beszukult meg kell varni merre tolja meg a ujra bollingert:

 

Kép

Richter egeszen jol nez ki de csak rovidtavon fibo szinteket erdemes figyeln Viszont gap toltes eseten a longokat el kell dobni:

 

 

 

Kép

A MTELEKOM nagyon tragikus. Most NEM szabad piszkalni long oldalon,tesztelte a letorest es lefordult, nem szep.

Kép

Hasonloan fest a MOL is ebben sem keresnem a longokat. A heten ez is ujabb melypontot utott, igazabol lassan morzsolodik lefele, barmikor benne van 1 nagyobb szakadas:

 

 

Kép

Ha ossze kell foglalnom OTP+RICHTER-ben benne lehet a korrekcio MTELEKOM es a MOL felejtos szamomra long oldalrol. Ha longolodunk akkor ne keszuljunk hosszu pozi futtatasra  1 gyors menete lehet felfele.

 

***********************

Kicsit eltűntem de most már újra itt. Egyrészt nem igazán lehetett beülős shortokkal keresni az elmúlt 1-2 hónapban másrészt nem volt a piacra időm és jót tett a piac nélküli lét. Most már több időm lesz a piacra és a blogra, plussz esélyt is látok 1 beülős shortra. Kérdezhetitek miért keresem ennyire a shortot a válasz: Bear van! Számomra a 200 naposig bear van felette pedig bull ennyire egyszerű.

Szép szívatós időszak van a piacokon mondhatnám makacs bear rally, nagyon makacs. Távoról sem gondoltam, hogy ez ilyen "magasra" felpattan sőt megtanul "repülni" is, de ugyan olyan "bután" mozog most a piac korrekció nélkül mint azt lefelé tette. Lefelé menetben is mindenki a korrekciót várta és most is, majd hirtelen megfordult minden. Úgy gondolom most sem lesz ez másképp egy adott ponton hirtelen bebukik az index és stabilan elindult lefelé korrekció nélkül.

BUX-ban egyelőre semmi nem utal esésre eddig DE szépen behalt a kitörés csütörtökön nagy forgalommal adták (tudom vették is) a piacot egész nap.Indikátoraim is szépen konyulnak lefelé. Csütörtöki napi maximumot érdemes figyelni felette emberes sq és 200 napos MA teszt várható. De számomra esélyesebb a "vissza a sávba" forgató könyv.
 

Kép

 ***********************************

Kép

 

 

 

 

 

 

 

******************************

Vegre valami tortenik lefele :) szepen turelemmel vartam ezt a napot hogy torjon valami tamasz. (BUXban 15000 hatiban 15500) Eddig mindig megvettek a tamaszokat most 4-5 napja folyamatosan esunk es van meg 1 erdekes dolog oras charton 20-50 EMA "iranyba" allt. Csak a hati chartot teszem fel MOL-OTP-RICHTER szinte ugyanaz becsuszott az arfolyam a 200MA ala. (oras) . Eddig csak felette pattogott az arfolyam, OTIban jol latni hogy 2x is pattant szepet rola, most ez nem sikerult. Van hely lefele 3 honap tiszta emelkedes volt igazan komoly tamaszokat nem hagyott a piac viszont hati orason erosen tuladott, de szvsz emelkedest innentol jo eselyel adni kell. Naposon egyaltalan nem vagyunk tuladva!!! 16000 (hati) fele visszateres jelentene teljes kudarcot short oldalon, de 14000 ertek benne lehet most a piacban. Kép

 

 

 

 

 

 

 

**************************

Kritkikus, hogy most mit fog csinalni az index a 'csatorna' tetonel ha attori johet a gap ami nagyon nagy falat lesz. Tobbi a kepen.

Kép Kép

 

 

 

 

 

 

 

***********************

Kép

********************************

Kép

****************************

Kép

********************************

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

mi alakul?

thege,2009.01.28 16:04

Mi készül itt egyes amcsi bankpapíroknál, úgy mint pl. BAC, WFC, stb. Tán csak nem szigetforduló???

fejv

fejv,2009.01.27 20:29

daxban is van azt hiszem.

fejváll

kissherceg,2009.01.27 20:27

30-60percesen, MOL és hatiban, jobb váll csak most alakul, illetve fog sztm. Sajna reggel elaludtam, így csak egy egy részét kaptam el a hati shortnak ,de zártam napon belül. OTPvel mit összeszívtam magam... reggel shortból kistoppoltak 405ön... utána meg csak fokozódott a helyzet... hájj, no mindegy.

???

mocskos_spekulans,2009.01.27 13:15

Milyen fej-vall? timeframe? en nem latok semmit, volt 1 jo kis sq amit ki lehetett hasznalni shortra eddig semmi tobb nem tortent.

fordított fejváll

fordított fejváll,2009.01.26 23:18

OTPben nyakvonal magasabban van, ott erősen feltételes ez a lehetőség.

fordított fejváll

kissherceg,2009.01.26 23:14

MOLban, OTPben hatiban fordított fejváll kialakulására van lehetőség, érdemes figyelni szvsz :)

beindlult

Powerbroker,2009.01.26 18:54

Gratula Thege, az otp-hez csak annyit felejtettem el tegnap hozzátenni, hogy mivel 1,35 fölé várom az eurusd-t, ez a kicsit túlpörgött forintot is inkább az erősödés irányába viszi, ami mostanság bét up-t szokott előidézni.

kthege@msn.com

thege,2009.01.26 18:11

Megvettem ma az otp felét, amit Powerbroker nickjéhez írt hsz-emben terveztem vasárnap. Kényelmes helyzet, magasan a stop, ezen már nem bukhatok.

k. cím ellenőrzés

zuzzo,2009.01.26 16:42

jól ráijesztettek a sok shortos szemüvegesre :-)))
voltak bent feltételes eladási megbízások napon belülre amik egy része teljesült, kellett is gyorsan zárni már ami nem záródott automatikusan...
ez egy ilyen nap volt, kicsi minusz kicsi izgalom.
Ja hogy mindezt miért? az utóbbi időben csak napon belül játszom , ott egye meg a fene a kiszámíthatatlanságot.

mai napocska

kissherceg,2009.01.26 16:40

OTP TDT lon korai zárás, visszanyitás gépi zárás :( nem néztem az órát..., pénteki pakk záróban eladása. Többi nagy pakk marad. Egyelőre kivárás.