Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A mór megtette a dolgát, a mór mehet? (vigyázz a forintoddal)

2009.03.26

Ki a mór? Tudjuk,. Megtette a dolgát? Nyilván. Hogy mi volt a dolga? Na mi? Utólag ez nem kérdés. Előre lett volna ezt nem semmi tudnunk sokunknak. Ugye senki nem képzeli azt, hogy bármely kormány mögött nem áll semmi és senki, nem húzódik meg egy olyan látens erő, mely mint egy zenekart a karmestere - elvezényelget? Ha azt hiszitek ez a szimpla hatalmi struktúra a legvégső, és a politika síkja maga a hatalom világa....menjetek el politikusnak. Gondolom van egy politikusképző főiskola..esetleg egyetem, és ha jól államvizsgázol, végül te leszel hazánk valamelyik minisztere....

Kormányválság...érdekes ez.. Az öszödi mesteri sakkjátszma végül kiprovokálta a magyar lakosságból az ellenszenvet, sokan semlegesek is utcára mentek...elég volt ebből az agymenésből...de már akkor is elhangzott...megunjátok aztán hazamentek,. Így is lett.Kormányválság...szerény nyomott véleményem szerint itt megint valam disznóság zajlik....miért is? Azért honfitársaim, mert ha AKKOR eddig eljutottunk volna...ha AKKOR lemond a kormányfő...mi lett volna?

Na de kérem...most meg LEMONDOTT...vagy nem? És? Mi történik?

Na térjek a lényegre is, hogy mit akarok mondani...SEMMI SEM TÖRTÉNIK. Mert ahogy az AKKORI helyzet is egy játszma volt, úgy a mai is az. Könyörgöm...még előrehozott választásokat sem kell feltétlenül kiírni..lemondott a kormány, még jóval régebben a koalíciós partnerükkel is összeszólalkoztak....MINDEGY. A kommunista olyan, mint a tengerészgyalogos. Kiskorában kimossák az agyát, és onnantól egyféleképpen gondolkodik. A hatalom megtartása mindenáron. Mindegy mi az ára. Ez jellemzi őket, ilyenek. Erről ismerszik meg mindegyik. Hogy épp a télapónak öltöznek be, vagy kapitalistának, vagy bősz demokratának...lényegtelen.

Figyeld az SZDSZ-t. Dirigál. Vannak a pártban összesen vagy százan, és még kétezer elvhű szavazó mögöttük az egész országban. De ha kell, akkor hazánk egyik kisebbségben (?)  élő vallási csoportosulását hadrafogják, abban nincs hiba. És mivel pontosan tudják, hogy nem kell óvatoskodni a fogalmazással, ez a nép már olyan szinten meghülyített, hogy nyugodtan elmondhatod az igazat is, akkor is téged szeret ....meg is mondták a frankót : olyan miniszterelnök kell, aki a nemzetközi nagytőke (értsd IMF, Világbank és a világot irányító háttérhatalom) számára is garantálja a "reformok"  (értsd : az alsógatyádig kikészítenek) befejezését és ezen közben nem hátrál meg. Magyarul : az SZDSZ olyan kormányfőt támogat, aki a nemzetközi nagytőkét fenntartás nélkül kiszolgálja, és nem érdekli a magyar nép sorsa. Mert nincs prioritása. A nagytőke komfortérzetének van számukra csak prioritása. Hát ezek nem köntörfalaznak az biztos.  (ugye senki sem hiszi, hogy ez egy baloldali párt?....kőkemény jobbosok....nem is akárhogy) // feltételezve, hogy ami sokszáz évig igaz volt, az most is...feltételezve, hogy ha a régmúltban egy ilyen párt mint ezek jobboldalinak minősültek, akkor most is ...mert azt jelenti a fogalom, hogy "jobboldal" ,meg "baloldal" , amit a történelemben mindig is jelentett ...egy nemzetközi nagytőkét gátlástalanul kiszolgáló párt hogy a bánatba lenne baloldali? ..nevetséges//

Most jön az, hogy az IMF beteszi emberét , és ez garancia lesz a sarc bevasalására. Bokros ellen nagy a hőzöngés. Ez nem fog menni ezek szerint, Nem hülyék irányítanak. ugyanis. Csak mi hisszük előszeretettel, hogy a hatalom hülye. Ahogy a kisbüfi előszeretettel azt hiszi, a nagy pénz téved, bezzeg ő aztán tudja a jó irányt. A nagy pénz attól nagy, hogy keveset téved. A hatalom attól lett hatalom, hogy nem hülye. Mint egy hűtőgép, ha téglatest alakú és belül hideg van, akkor az hűtő.

Bokros, Surányi, (mindegy kategóriák), vagy egy harmadik? Vagy akárki....lényegtelen. Ez csak egy színház. Olyan jön, aki az IMF-et kiszolgálja, vagyis a hitel kamatát garantáló újabb merényletcsomagot az országunkban keresztülviszi.  Tehát : pénzügyi összeomlás, államcsőd így nem lesz.  lesz helyette 1994-1998 közötti mértékben elinflált forint, és olyan "reformok", melyek dél-amerikai kategóriákat teremtenek majd hazánkban. Iszonyatos szegénység, kóborló hajléktalanok tömegei, kéregetők mindenhol, tönkrement családok, a középosztály TOTÁLIS LIKVIDÁLÁSA. Mint a nácik. Írmagja se maradjon ennek a fajtának : középosztály. És a hazánkban soha nem látott tömeges nyomor mellé az elképesztő gazdagság villog majd.

Vigyázzatok a forinttal, ezért írtam mindezt,. Ezért ide, és nem politikai részbe. Ez nem politika. Ez kőkemény pénzkérdés. Ha van megtakarításotok, az ne forintban legyen. Türelem. Eljő aminek el kell jőni.  Az indoklással kezdtem ezt a hsz-t. Ezek miatt fog eljönni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nemaster

DLPH,2009.04.29 03:15

Szia. De. Nyerő. Svácjban és Luxemborugrban találsz olyan bankokat ahol ez nem fordulhat elő.

Aki egyébként ilyet leír :

"A szabályt csak 1975-ben oldották fel. Addigra összeomlott az 1944-ben született Bretton Woods-i pénzrendszer, amely garantálta a dollár szabott áron aranyra váltását, amit Richard Nixon amerikai elnök 1971-ben – az USA készleteinek védelme érdekében – a vietnami háború és a jóléti társadalom költségeinek elszabadulása miatt eltörölt."

azt nem veszem komolyan.

bankszéf

Netmaster,2009.04.29 02:22

Valamelyik korábbi vigyázz a forintodra írás hozzászólásai közt volt megemlítve a széf mint lehetséges tárolási mód, ami lehet, hogy mégsem nyerő.

Ezt olvastam:
"Az aranyat vásárlók ugyanis nem feltétlenül bíznak a bankokban, mivel azok a követelések zárolása esetén a trezorokhoz sem engednek hozzáférést."

És a cikk, ami amúgy az aranyról szól: http://hvg.hu/print/200917_AZ_ARANY_RENESZANSZA_orok_fenyesseg.aspx

dlph

stag83,2009.03.31 07:31

koszonom. mivel mostanaban sok "vigyazz a forintodra" jellegu iras van, bizom benne, hogy ha ugy erzed itt az ido jelzel nekunk. koszonom. stag83

stag83

DLPH,2009.03.29 12:01

Szia. Egyelőre várok, igaz, nem árfolyamszemléletem van most sem. Nem a mennyiért érdekel, hanem az , hogy mikor...mert onnantól időben gyengülni fog, és ha majd fordul, csak akkor váltom vissza.

Na ez az elmélet. Jelenleg kivárok.

A turbó és sima dizel long etf-eket kerülöm.

megtakaritas

stag83,2009.03.26 20:55

amennyiben még nem mozgattam at a penzem devizaba (vagy jobb volna valutaba egyenesen) szerinted most erdemes meg gyorsan, vagy varhato HUF korrekcio es esetleg 280-290 (usd 200) korul valtani.

meg talaltam az erstenel EURHUF turbo long etf-et. 270 a kiutesi ar, jelenleg 7x tokeattet. erdemes esetleg abba beletolni egy reszet? vagy veszelyes.

koszonom!