Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az index esés....

2009.04.28

...még várat magára, de ami késik...az eljő a tőzsdén és minél később, annál jobban fájni fog sokaknak. Van egy "titkos" indikátorom, ma került a kezembe (a részletek nem publikusak , hogy miként satöbbi...) átfogó , 100 % exportcégek teljesített rendelésállományairól kimutatás visszamenőleg 1 évre, ezek a cégek egy nagyon érzékeny azonnal reagálni képes szektorból valók (ha megmondom mely szektor, az túl személyes lenne...), a régiók EU, Ázsia és Usa is .Mindegyikből több  gyár, a szektort vezető legnagyobb (Német) cég adatai is benne voltak. A tények : a teljesített export rendelésállomány 1, 5 hónapja drasztikusan esik. Svájcban már fontolgatják gyárak a részleges leállást. Eddig ott ez nem került napirendre,nem volt jellemzően mgfontolandó alternatíva. Nem célzok ezzel semmire, mert nem lesz feltétlen első körben elképesztő szakadás...sőt...nagyon erős verbális háború folyik épp most is az index szintentartására (dow továbbra sem bír a 8100-8300 fallal), de az is tény, hogy az első drasztikus exportrendelésállomány (teljesítettet) csökkenését a válság során követte az az iszonyatos zakó tavaly, és mindent elsöpört első felindulásában. Most többet esett vissza mint akkor. Volt és van itt egy műsor, ami azt szeretné sugallni, milyen rendben is van itt minden. Persze elképesztő mennyiségű derivatíva kötés is kell az ilyen nagy szakadáshoz mint az első, de a lefel-ben (exportkereslet) most megint a le jött el és nagyobb mélyponton van, mint az első hullámban. Természetesen (mivel tilos keverni a fundát és TA-t), csak akkor lépek, ha a chartok jelrendszere ezt mutatja. Elkezdte mutatni, de az index még tartja magát.

Mindenesetre ma megnyitottam új shortokat a bux0912-ben. Lesz ami lesz, mikor csinálnám, ha nem most, hogy ilyen szépen együttáll minden? Ha erre nem lépek, minek tőzsdézem? A jel az jel. Lépni kell.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Manipula ezerrel

bozarg,2009.04.28 16:57

Pozi nélkül 2 hete...
Félszemmel óránként rá rá nézek mostanság a piacokra, hogy miújság. Látva a mai lakásadatokat, konstatáltam a helyzet mit sem változott. Na pihenjünk le egy kicsit úgy is későn volt az ebéd. Fél 5-kor felébredtem és minden égnek áll. Megnézem már milyen adat gyütt ki odát...aha jóhogy nem duplázott a mutató. No Comment...ezeknek mindehez van pofájuk.
Szerencsére ilyeneken már nem idegesítem magam, jaj ebből is kimaradtam...stb.

ezen egy jót mosolyogtam...

zuzzo,2009.04.28 10:08

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=114170
nem tudom egyes emberek mit gondolnak, vagy milyen szemüveggel járnak kelnek a világban... mégis mit gondoltak jön a télapó és idehozza a játékgyárát vagy mi a szösz???
a másik láma rész a bértömeg alakulás: azt gondolták, hogy minden megy tovább mintha misem történt volna, mindenki 2 kézzel szórja a lóvét, úgy mint az állam bácsi???? jó reggelt!
Arról nem is beszélve hogy egy csomó béren kívüli juttatást vontak el az emberektől...

vehicle industry trade

zuzzo,2009.04.28 08:46

nem mellékesen azt mondja tegnap a pf valamelyik cikke, hogy a scania megrendelései is kb volvo mértékben estek, azaz a tavaly ilynekori szintekhez képest 80%-ot estek, micsoda brutál adat ez???
és hogy legyen egy kis egyéb adalék makro szinten mi történik....
AUD new motor vehicle sales -22% (marc. YOY)
EUR zone Industrial new orders -34% (feb YOY)
JPY Industrial production -38,4% (feb YOY)
JPY Condominium sales -46,2% (feb YOY)
USD capacity util. 69,2% (mar 60% alatt szinte csak veszteséggel lehet üzemeltetni, ha egyáltalán lehet!!!!!!!!)
GBP manufactur. prod -13,8% (feb YOY)
AUD investment lending -29,8% (feb ez a jövőre nézve gáz!)
GER factory order -38,2% (feb YOY)
JPY machine tool order -84,5% (mar YOY)
ITA industrial production -23,7% (feb YOY)
GER industrial production -20,6% (feb YOY)
JPY industrial production -38,4% (feb YOY)
JPY vehicle produstion -56,2% (feb YOY)
JPY merchandise trade export -49,4% (feb YOY)
JPY merchandise trade import -43% ( feb YOY)
( szerintem látszódnak a feltámadás jelei ... :-))) ettől még az index átmenetileg csinálhat meglepetést, de a sorsát nem kerülheti el.)

vihar előtti a csrnd

zuzzo,2009.04.28 06:47

olyan nagyon nagy vihar előtti a csend... azt a látszatot küldi az amcsi index mintha feltapadna az ellenálláshoz... átütni még nem bírja, de esni sem nagyon akar. A nikkei az utsó 2 hétben egyre inkább kisimul, haldoklik (?) :-))))
A csi olyan szép emelkedő trendben van röviden és tegnap ma a trendvonal aljához ért... hezitál ez is...
Valami kis szikra kellene beindítani le vagy fel. Márciusban a Fed volt a karmester, most éppen véletlenül megint üléseznek, micsoda véletlen????
Én azt mondom most, hogy aki képes volt az elmúlt 2-2,5 hétben türelemmel várni, az még egy picit tartson ki, üljön a kezére, törjön ki erővel valamerre, nagy elmozdulásnak kell(ene) jönnie.