Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az index

2009.07.15

Afterben a dow-t megrántották 150 ponttal hirtelen, érdekessége ennek a megrántásnak, hogy pont az összes normális helyre rakott stoppot ütötte ki. Arra jó volt. Másra sem, mert kritikus szint alatt még mindig. Innnen még nem longol az emberfia. A devizapiac globális üzenete : ne vedd komolyan ezt az emelkedést. Német index is kapott egy gellert, stoppok kiütve dettó. Nem tudom, nem néztem utána, de ez megint egy jelentés miatt lehetett.

Semmivel sem könnyebb kereskedni manapság, mint a medve nehéz szakaszaiban. Amióta megtört az index altrend, de esni normálisat sem bír semmi, felfelé tovább meg elfogyott a muníció, megy az index mint a beteg legyek le-föl össze-vissza. Néha támogatottan eseget, aztán megjósolhatóan megy fel valamennyit, de az esetek zömében az index kezelhetetlen, a jelentésszezon és a nyári illikviditás teszi kiszámíthatatlanná.

Még nem érte el a kiritikus szintet nálam a történet, továbbra is short és sell pozícióim vannak, melyek egy része fedezve, más részük a kritikus szintig kiépülget.

Számolgattam, ha ebből kitörés lesz és folytatódik az index long altrend, rég nem látott helyzet lesz , minden pozíciómat veszteségben leszek kénytelen lezárni. Ennek mértéke az elviselhető kategória lesz, de 1-2 hónap hasznát elviszi. Nem leszek boldog.

Mit tegyen ilyenkor az ember? Ez a kérdés. Ilyenkor magam nem teszek mást, csak visszaemlékszem azokra a régi időkre , amikor riadoztam mint egy nyúl minden falevélrezdülésre,  és valami ikszedik érzékkel tökéletesen eltaláltam longban az alján zárást, shortban a tetején zárást, mintha a tőzsde engem figyelt volna, hogy mikor zárok már pozit vesztőben, és onnantól ment arra, amerre akartam, de addig csak ellenem.

Visszaemlékszem ezekre a régi ronda időkre, és maradok nyugton. Nincs más, amíg a pozik OKA nem szűnik meg és nem jön el a fordulás (komplexen), addig ragaszkodom az eredeti elképzelésemhez. Mert arra is emlékszem, hogy hányszor volt, hogy az eredeti elképzelésem végül bejött. De abban benne is maradtam.

Ha tévedtem,elfogadom ,és zárom a pozikat. Lehet, tán épp ma derül ez ki. Dow 8510, s&p 919. És még néhány deviza állás. De azok messzebb vannak még. És indul a zárogatás. A németek is sikeresen felszúrtak a kritikus szint fölé, a határon táncol. Ha stoppom lett volna ami kiüt, ezen a stopszinten lefelé visszaszállnék, amíg komplex nincs forduló. Mert az rendben, hogy az embert a stop kiüti, de ha az árfolyam lefelé menet ismét átmegy ezen a szinten (mert nem fordult meg a történet csak felszúrt) akkor ki ne maradjak már belőle. A stop azt jelenti, hogy onnantól felfelé már nincs short. No de lefelé onnantól például másnap....

Persze ez csak feltételezés, semmi más. Ha folytatják a vártnál jobb gyorsjelentéseket, bármi lehet. Ha majd a devizapiac is azt mondja : fiú, rossz irányba vagy, fordulj már meg......akkor fordulok. Csak akkor.

Bux shortjaim is veszélyesen közelítenek a kritikus szinthez. Lássuk. Jöjjön aminek jönnie kell. Az első leggyengébb korrekciós szintet az index megcsinálta. Ha csak ennyi volt, elfogadom. Péntekig bizonyosan kiderül. Nehezen hihető, hogy csak ennyi lett volna.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

helyzet

bozarg,2009.07.17 20:16

Nem tudom, de már nem kell sok, hogy longba ültessenek, de még hinni szeretnék az esésben.

Kicsit úgy érzem magam, mikor az Otit vettem 1600-1700 körül, mert már teljességgel a longra áhitoztam, minden olyan irreálisnak tűnt aztán 1306-nál eldobtam, majd szépen fordult minden.

Most is ugyan ezt érzem, hogy irreális a dow emelkedése, csak a helyzet annyival jobb, hogy most nincs pozim csak várom a fordulatot.

usa piac

zuzzo,2009.07.17 15:58

hirtelen megjött a forgalom nyitóban, mi készül itten???

drop az ellenségem lett

zuzzo,2009.07.17 06:35

még mielőtt komolyra vennéd....a dax -val kapcsolatban ellentétes oldalon állunk, mert tegnap 5k alatt egy picivel beleadtam

long

bozarg,2009.07.16 21:55

Üdv!

Csak gép elé keveredtem. Napközben a mobilon belekukkantotam a folyamatokba és már kezdtem örülni, hogy esik minden a szutyok adatok után, de most megint ilyen lepkefing forgalommal taszigálják fel a dow-ot.

Ami engem most idegesít, hogy a dow már lassan oda ér ahonnan másfél hónapja elindúlt az esés, miközben a devizák ezzel köszönő viszonyban sincsenek.

1,5 havi bontáson:
AUD/JPY eső trend
EUR/JPY szintén esik
AUD/USD csak lankásan, de lefelé szütymörög.
EUR/USD ez meg kakuk tojás, de még nem áll longosan.

Nem tudom mi lesz ennek a vége, de most pozi nélkül annak örülnék, ha Dlph-nak lenne igaza és jönne még egy emberes zakó. Aztán meg a 9300 és utána vissza a mélybe. Ez az utolsó mondat csak egy álom...:), de nem lehetetlen.

zuzzo

drop,2009.07.16 21:22

zuzzoval értek egyet én is.

Több, mint egy év után kedden először vettem long pozíciót. DAX certifikát longot.
Eddig jó, majd kisül, mi lesz belőle.

segg

nemár,2009.07.16 21:08

érdekes, ez a szó nálam nem szánmít csúnyának, csak érces hangulatú. Tény, hogy még nem úgy néz ki a piac, mint ami megcsinálta volna a popóját. Apropó. A nagypénz ilyenkor kapja vissza az intézmények és kisbüfik pénzeit, amit azok a bikában összeszedtek. A triviális bika hasznát ez a hezitálós, rángató medve negyed annyi év alatt visszaszedi...bár nem figyelem a tőzsdét szisztematikusan, de ilyen érzésem van.

tisztára mint a részeg dilettáns

zuzzo,2009.07.16 17:10

mindenki mindennel szemben, egymásnak ellentmondó folyamatok mennek egyirányba erővel. Egyre inkább az az érzésem, hogy valami trendváltás készül itten.
olyan :fél lábbal már legrottam a kocsiról, de még fél se..el a bakon ülök...

Bozarg

DLPH,2009.07.16 11:20

Köszönöm.

Necces, de nincs még semmi gond.

Csak meg vették a végét

bozarg,2009.07.15 22:09

Jó trédet a hétre mindenkinek én, most kicsit pihenek, pozi nélkül.

Dow

bozarg,2009.07.15 21:08

A forgalom a nap elején ígéretesnek tűnt, de utána kifulladt. Otiban is karcsú volt, az előző 2 nap átlagának csak a fele.
Valahogy nem akarnám elhinni ezt az emelkedést. Ez az Intel eredmény is...a vártnál jobb...no comment.

short

bozarg,2009.07.15 20:10

Kicsit ellentmondásos amit írtam, azért zárom a pozikat, mert a héten napközben már nem tudok gépközelben lenni.

Dlph

bozarg,2009.07.15 20:00

Hát most nem irigyellek, bár nem tudom pontosan, mikortól kell likvidálnod, de ma felrúgták a holdig a piacokat. :( Nekem is van egy mini short pozim, amit holnap zárok.

Remélem a mai kitörést visszateszteljük, mert itt meg nem merek longba lépni. Holnap jöhet az Otp-ben a szokásos műsor +5-6% nyitó utána kis fel aztán egésznap lejtő. Brrr... nem szeretem a függőleges vonalakat longirányban. No majd megáltjuk.