Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elkezdtem írni egy hsz-t

2009.06.05

de aztán rájöttem, az életbe nem tudom megértetni veletek, mit akarok mondani. Feladtam. Letöröltem. Elnézést kérek attól, aki olvasott belőle. Van ilyen is...elkezdek valamit, aztán meggondolom magam. Maradjunk a jelenben, és koncentráljunk a jövőre. Többet ér.

A lényege kivonatosan:

 • 1971 től kezdődött folyamatok trendje tört most meg. A trend már short erre az időszakra
 • két vad bikapiac volt közben, 1995-1999 és 2002-2007 irreális ütemű emelkedéssel
 • ez a short trend megtisztítja a piacokat ,de az 1900-as években ilyen tisztogatás nem volt, csak az 1800-as évek végén
 • 2008-al kezdődött a tisztogatás, a vizsgált időszakra mérten brutálisan heves csökkenéssel nyitott a folyamat, ilyen csak a század elején volt utoljára, ez nem az utolsó volt, lesz még 6500 a dow és nem túl sokára (előtte az egekig is mehet, erről később)
 • ennek a tisztogatásnak a vége megjósolhatatlanul mély szint, és 4-5 évet is felölelhet mire vége lesz, és igazi gigászi padlófogással (az indexekkel közben manipulálnak jócskán, ez is tervezhetetlenebbé teszi, ha konkrét számokat akar az ember)
 • ebbe először egy "emlék" fázis lesz benne, vagyis ATH visszateszt kényszere (de nem éri el, 13500 körül becsuklik) és onnantól kezdődik az, ami elképzelhetelen számunkra, mert olyan tulajdonságokkal fog rendelkezni a globális piac, melyről nincs adat, 50-60 év nem elég láttatni (vix 100 pld.)
 • a probléma tüneti kezelése elindult ezerrel, pénzbőség előidézése a lehető összes eszközzel az egyszerűtől az agyfúrtig, ezzel két legyet ütnek egy csapásra, megindul a termelés egy adott szintig (csökken a recesszió mértéke), és elinflálják a lánc végi lényeget : a fogyasztó adósságát, ily módon levegőhöz jut
 • a mai "hivatalos közgazdaságtan" nem ismeri el, hogy a túlzott pénzbőség összeomláshoz vezet könyörtelenül, ezzel a tüneti kezeléssel elérik a kritikus pénztömeget, és a rendszer végleg összeomlik
 • az "emlék" fázis miatt 13500 dow és majdnem 1.7-es eur usd is lesz még, ez a fázis kérdés, hogy most (első lökéshullám után) vagy a következő lökéshullám után veszi kezdetét, szerintem nem lesz második addig, de ez csak 65 %, van esélye, hogy egy újabb mélypontról fog az index elkezdeni "emlékezni"
 • az viszont a jelen, hogy ennek az "emlékfázis" nak a görcsös akarása van napirenden jelenleg a világban , és ez iszonyatos erő (látszólagossága viszont világrekord)
 • ternészetesen a dow manipulálása miatt a 13500 érték szórása jelen van, és nehéz megmondani mennyi,.párszáz pont talán...(államosítottakat kivezetik, más lesz a súlyozás,..satöbbi)
 • a folyamat vége , a megtisztulás 1000 alatti (mostani rendszer szerinti) dow értéket mutat, ebbe a pénz akkori mennyisége és a megnövekedett (1971 óta) tőzsdei szereplő is belejátszik majd, ezért fölé várom, de nem túl sokkal (4-7 év 1000-2000 dow)
 • a megtisztulás után az index sosem (évtizedes léptékkel "sosem")  fog már felépülni , mert a globális éghajaltváltozás drámai gazdasági következményei akkor kezdődnek majd időben, nem lesz esély, egy teljesen új árazási rendszer sem lesz képes tartós emelkedést bizotsítani, és alapjaiban megváltozott világgazdasági rendszer sem
 • az "emlék" fázis hazánk tőzsdéjét nem repíti majd olyan magasra, mint mondjuk usát, kb az ath 2/3 -a lesz csak elérhető (bux manipula belejátszik)
 • ez a fázis olyan lesz, mintha bika lenne, de elképesztően volatilis, és nem fog rendelkezni a bikapiac minden sajátosságával, sok - sok váratlan esemény tarkítja majd

Tehát a lényeg : óvatosan ezzel a shortvárással. Ha a pénzvilág elhatároz valamit (globalizáció van), akkor az úgy is lesz. Szabályozatlanság nem sokáig van, fél évre kicsúszott a kezükből az irányítás, de visszaszerezték mára már.Azért óvatosan, mert látni vélem ennek az általam önkényesen "emlék" fázisnak hívott dolog kibontakozását csírájában, Ha nem sikerül most, sikerülni fog a következőben, és egy új mélypontról lesz felépítve minden, de minden , a látszólagosság tökéletes megformázásával.

Még magyarabbul : ne csodálkozzatok azon, hogy "esnie kéne már...csak nem esik"...nincsenek a piacon már nagy eladók. Csak shortolni vágyók. És azok is elég erő a felfelének, ha a nagy zsé nem menekül ki a pozikból. Ne várjatok nagy szakadásokat, mert ezt senki nem akarja. De a viágon senki. Senkinek nem érdeke. Az össznépi akarat most a fel. De nagyon. Amennyire csak lehet.

Rövid távon pedig azért intek mindenkit óvatosságra , mert szerintem megy a móka, és komoly zsákolás. Hogy emlékezni fogunk mostanában vagy sem, az eldől akkor, ha a dow elérte a 9300-at és meglátjuk, azzal mit kezd. Kanyar és neki és szétzúzza, vagy lefordul és esik a nehéz kő...de addig...de addig én ezt látom, amit írtam,. Ezt az akaratot, ezt a dolgot (mely behalhat mielőtt ismét feltámad) de nem éri el már az ATH-t. Technikai 300 éves törvényszerűség. Nem érdekes...

Írtam az előzőben amit letöröltem, most is írom : úgy érzem magam, mint aki egyedül áll egy sötét szobában és kiabál a többieknek valamit, azok meg észre sem veszik, hogy van ott valaki. Asszem láthatatlan vagyok. Rendben. Azért leírtam egyszer utoljára jövővíziómat.

Ennyi elég is belőlem. Már magam is unom magam. Hihetetlen mennyit bírok írni. Ezt ennél sokkal rövidebbre akartam..és tessék. Indoklások nélkül ennyi. Indoklásokkal délutánig írhatnám. Indokolni azért sem tudom, mert rajtam kívül senki nem értené meg. Nem bírom elmagyarázni mit miért így gondolok így. Feladtam. Lehet, hogy nem is fontos. Illetve csak egy dolog miatt : hogy kerüljön a helyére a rendszerben ez az érthetetlenség, hogy miért nem esünk már alaposat, amikor annyit mentünk és különben is...mindenki azt várja. Tessék már esni. A bét képes is rá, olyan kis pénz trédeli. A nagy pénz bezsákolta az opt-t, és köszöni elvan. Ki fog derülni mikor önti nyakon a kicsiket a pakkjával. Nem mostanában.

Tartok tőle, mostanában már súrolom az érthetetlenség határát. Ezt sem szeretném...

Sok sok pénzt nektek (de inkább egészséget és szeretetet)

Köszönöm a figyelmet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ez kimondatlanulis nagy igazság

zuzzo,2009.06.08 23:57

ember tud gépiesen de gép nem tud emberiesen trédelni...

Zuzzo

dodo2x,2009.06.08 16:07

Egyetértek vele, hogy ez egy sok-paraméteres játék. Nem csak néhány vonalról szól. Ezért is jó ez a fórum. Több szem többet lát.

De viszont sok emberi érzelmet nem célszerű belevinni, mert sajna az itt rendszerint rossz irányba visz. Bizony szinte félig gépiesen kell cselekedni.

dodo2x

zuzzo,2009.06.08 12:36

Egy kis kiegészítést hagy tegyek hozzá az általad leírtakhoz. Amikor olvastam soraid a szakács mesterség jutott eszembe. Mindenki ért hozzá és oly sok könyvet írtak róla, TV műsor, élő show anyám tyúkja volt már ebben a témában , mégis az emberek többsége akik ezt nézték, olvasták nem tud olyan fantasztkius kajákat készíteni. Jó, ehető, de nem az a remekmű pedig mindent úgy csinálnak ahogy le van írva. Aztán jön a 70 éves mari néni, egy csipet innen, egy marék onnan aztán olyan cuccot rittyent oda, hogy az ember csak bámul és ezt képes másnap is megcsinálni.
Az automata kereskedésről meg csak annyit, hogy fenntartással. A gép csak azt tudja lemodellezni amit lemodelleztetnek vele. Ezek olyan események, folyamatok amelyek már megtörténtek vagy vélelmezték. De ez a tőzsdei katyvasz egy folyton változó akármicsoda számtalan apró kis torzulással ami nem biztos, hogy megvolt már a múltban is, szerintem ehhez nagyon is kell a human - interface ( ezt nemrég hallottam, és tetszik). Néha elkapok/megnézek ezt-azt ami érdekes lehet, a stockta gépi elemzője trend vonatkozásában elég érdekes a napokban....
http://www.stockta.com/cgi-bin/analysis.pl?symb=QQQQ
ezt már nem kommentálnám.
A kérdés csupán az, hogy akarsz-e valaki mari néni lenni vagy sem?

Igazán

bozarg,2009.06.07 22:31

remek és tanulságos eszmecsere folyt itt. Le a kalappal előttetek!

Kedves DLPH,

dodo2x,2009.06.07 21:25

Nem haragszom, nem is lépek le, mert nagyon hasznos ez a fórum.

A legtöbb kijelentéseddel egyet is értek. Azokra ki sem térek,
csak amivel nem teljesen vagyok kibékülve, azokhoz szólok hozzá.
(Ezek általában valami belső ellentmondást hordoznak.)

Nem akarok mindent ismételni a hosszú írásodból, hogy evvel is, meg avval is egyetértek. Tehát, amit nem hozok szóba az mind OK. Egyébként az a gyanúm, hogy az itt olvasók nagy része ezekkel ugyanúgy egyetért, így talán nem is kellene neked olyan sokszor leírni ezeket az elveket, megállapításokat (időtakarékosság). De ezt te tudod. Mindenesetre ismétlés a tudás anyja.

Tehát az eredeti kérdések:

Trend és annak mérése.
Azt mondjuk, hogy a kenyér az egyik legfontosabb élelmiszer számunkra (trend az úr), de a mérését megvetjük. Persze sokféleképpen mérhetjük, akár ránézéssel is, hogy csak kilogrammnyi vagy egy egész teherautónyi az az adag. De mindenesetre valami mérési módszer célszerű, ha van. Ennek egy lehetősége pl. egy mérleg (pl. a MACD). Azon lehet vitázni, hogy ez e a legjobb, legpontosabb, vagy egy másik mégjobb.

Sok tőzsdés volt már, aki gazdag lett és mégis elmondta, hogyan. Könyveket írtak. Nem csak az átverésre gondoltak, hanem segíteni akartak.
Nézz magadra DLPH ! Te is segíteni akarsz az itteni fórumozókon (ahogy látom). Nem képzelhető el, hogy volt még néhány ilyen tőzsdés a történelem során ? Voltak ilyenek !

Ha én olvasok egy módszert, kipróbálom, számítógéppel teszteket futtatok. Aztán alkalmazom, ha jó. Nem rögtön átvágásra gyanakszom. (pl. RSI, MACD) Számítógéppel olcsóbb és gyorsabb, mint az életben elszenvedni a veszteségeket. (Ez sem az én találmányom, hanem könyvekben ajánlott módszer.)


Írod:
"Soha nem láttam egy brókert sem milliárdosan lelépni és önállósodni a mások (saját cége) kiszolgálásának terepéről."

Mi a véleményed Kostolány tevékenységéről ? (Bár nem az övé volt a cég ahonnan lelépett, de akár alapíthatott is volna egyet.)


A múlt figyelése
Dow 9400 helyett, akár a tízszeresét vagy a tizedét is meg lehetne saccolni, ha rá sem nézünk a múltra. Hátha bevezettek tegnap valami szorzófaktort az USA-ban. Ki tudja, volt már rá precedens, hogy egy részvény (pl. OTP) ára egy nap alatt tizes faktorral változott. (a részvényszám is változott).

Mi a helyzet a politikai manipulációval, és lelkesedéssel ?

Üdv, Dodo

Dodo2x válasz 2. része

DLPH,2009.06.07 18:37

Kedves Dodo2x még néhány dolgot elmondok, aztán a következményeit vállalom (megharagszol, lelépsz, dlph-ról közlöd mindenkivel hogy egy elmebeteg paranoiás...). Semmi baj.Hozzászoktam. Az igazság akkor is igazság, még ha az emberek 90 % -a is állítja hogy nem. Az igaz akkor is igaz marad.

Szentségtöréseim, parancsolj :

Soha ne higgy annak a TA elemzőnek, aki bróker.A bróker nem a hasznodban érdekelt, hanem abban, hogy mennyi kötést hajtasz végre. Soha nem láttam egy brókert sem milliárdosan lelépni és önállósodni a mások (saját cége) kiszolgálásának terepéről.

Soha ne higgy tőzsdei pozíciók kapcsán közgazdásznak. Döntő többségük sikertelen a tőzsdén, ha mégsem, nem közgazdasági "hivatalosságok" mentén kereskedik.

Soha ne higgy olyan tőzsdei technikai elemzőnek, aki a neten bármikor bárki számára ingyen bérmentve (ajándékba) elérhető technikai elemekkel és azok kombinációival kereskedik és ajánlgatja lelkesen.Soha ebből még senki nem gazdagodott meg. Soha. Remélem ez nem szorul bizonyításra. Egyébként hogy hiheti bárki is józan ésszel, hogy megvesz egy könyvet , felüti a netet, és benne megtalálja a tutit, amitől élete hátralévő részére szépen meggazdagszik, és innentől családja , családfája a gazdagok közt lesz nyilvántartva? Ingyen semmi nincs. Nem pénzről beszélek persze. Cseréről. És az egy hatalmas szellemi termék is lehet éppenséggel. Mindegy mi a csere. Ingyen semmi sincs.

Továbbá : miért van az, hogy egy 50 % (vagy fel vagy le) esélyes dologban a résztvevők 80 % -a garantáltan vesztes? Javaslom meggondolásra ezt.

Összességében : a tőzsde körül ugyanolyan szélhámosság megy nagyban és kicsiben is , mint az élet oly sok más területén. Mítoszok és legendák a végtelenségig.

Egyszer egy barátom 10 év körüli fia nagyon érdeklődött tőlem tőzsdei dolgokról. Nem volt buta kölök, pld sakkversenyeken is remekel, arcpirítóan ügyes. Mondtam , mutattam ezt-azt, látótérbe került a neten fellelhető anyagok egy része is. Épp az egyik elemző elemzéseit néztük hátrafelé az időben : a vizsgálat tárgya az volt, elemzés -> valóság. A fiú észrevette, ez nem stimmel. Kérdés : de miért ír akkor a bácsi, ha sosem jön be neki amit ír? - percekig csendben voltam, nem tudtam erre mit mondani. Egy válasz jött volna : tudod...a felnőttek világa kissé más...de ezt sem mondtam. Miféle válasz ez? Mi az , hogy más? Más = idióta. Egy 10 éves csiszolatlan gyémánt elmének nem fogom azt mondani, a felnőttek idióták, azért írogathat még a bácsi szabadon kedvére. Ráér rájönni magától is. Jó a gyerekszáj. Megkérdi mindig a tutit, mindegy miről van szó. Mi meg felnőttek egy része szégyelljük magunkat miféle világban élünk. A miénkben. Olyan, amilyenné mi tettük.

Végül, mert ez lemaradt :

"Amikor azt mondod, hogy a Dow-nak 9400-nál erős ellenállása lesz (van), akkor a Dow múltbeli értékeit nézegeted, tehát a múlt történéseire alapozol. Ha fogalmad se lenne, mit csinált az amerikai tőzsde az elmúlt kétszáz évben, nem tudnál egy ilyen értéket megadni." - most csak tippeltél.
Gondolod ez érdekelt?

Sok pénzt kívánok. Köszönöm észreváteled. Szia.

Dodo2x válasz 1. rész

DLPH,2009.06.07 18:10

Utolsó hsz-em ezen a blogon erről a témáról.

De még mielőtt leírom a lényeget, arra amit írtál :
nos, hivatalosan létezik statisztika mely a matematika része, annak hatókörébe tartozik, függvényekkel operál, és számolgat lelkesen. Ebben nem voltam elég pontos. Alant írtakat ily módon pontosítom : ez a része engem hidegen hagy, nem foglalkozom vele.

Az internetes vita számomra a képtelenség kategória.
Soha senkit semmiről nem sikerült a neten meggyőznöm. Nem is célom itt persze erről a témáról bárkit győzködni. Az a lényeg, mindenki kereskedjen úgy, ahogy azzal pénzt keres. Mi közöm hozzá hogyan teszi?

"A MACD (mozgóátlag) a trend mérőeszköze, mérésének matematikai leírása." - nyilván akkor tisztában vagy azzal is, hogy nem egyféle terndszámítási elv létezik. Az idősoros mozgóátlagolású trendszámítás (macd pszeudokódja is erre épít) egyébként ki is mondja : szezonális tag jelenléte esetén minimum egy "ciklust" de inkább a többszörösét át kell fognod, ezen kívül tesz egy roppant elmés kijelentést is : optimális tagszámot kell választanod.

Ennyit erről.

"(Az RSI is egy jó dolog, de tudni kell használni. Nincs mindig trendelő állapotban a piac, de ezt hagyjuk.)" - egytértek, hagyjuk. Gondolom az RSI vel már milliárdokat kerestél a tőzsdén. Nekem nem sikerült. Nem is mernék vitába szállni veled erről. A túladottság és túlvettség figyelése merénylet a józan ész és a tőzsdei kisbüfik pénztárcája ellen. Figyelje aki akarja. Az, hogy egy piac nem mindig van trendelő "állapotban " - újabb nagyon káros mítosz amit a lelkes kisbüfik fejébe beoperáltak. Célja ennek is a minél több kötés kierőszakolása a gyanútlan és lelkes páciensből, míg el nem fogy a pénze végleg. Nem szeretném bizonyítani. A neten valahogy éllandóan azt kell bizonyítanom, hogy 1+1 miért kettő. Három éve még lelkes voltam ez ügyben, gondoltam ez csak az eleje, később fontosabb dolgokat is majd bizonyíthatunk együtt többekkel...de naiv is voltam...istenem...

DLPH,

dodo2x,2009.06.07 16:06

Írod:
"A sokat ment shortoljunk, nagyon olcsó vegyünk...az viszont a statisztikai indikátorok hozadéka (meg más is, mindegy), hiszen RSI , MACD túladott, túlvett...marhaság.

A trend az úr."

A MACD (mozgóátlag) a trend mérőeszköze, mérésénak matematikai leírása. Nem mondhatod, hogy a trend az úr, de ugyanakkor a mérését elveted.
(Az RSI is egy jó dolog, de tudni kell használni. Nincs mindig trendelő állapotban a piac, de ezt hagyjuk.)

Írod:
""A technikai elemzések múltbeli tapasztalatokra építenek." - már mondtam, az enyém nem. De ha felütöd az internetet találomra bármilyen oldalon, ilyeneket találsz. Ostobaság az egész. Csak a pénzt viszi."

Amikor azt mondod, hogy a Dow-nak 9400-nál erős ellenállása lesz (van), akkor a Dow múltbeli értékeit nézegeted, tehát a múlt történéseire alapozol. Ha fogalmad se lenne, mit csinált az amerikai tőzsde az elmúlt kétszáz évben, nem tudnál egy ilyen értéket megadni.


Egy kis politika:
Mondjuk egy háttérhatalom irányítja a világot (ami szerintem is az eset). A világ országai erősebb kontrollt akarnak a bankok felett. A háttérhatalom is manipulál minket, a politikusok is manipulálnak minket. Hazudnak mindahányan.

Nem mindegy nekünk, hogy ki manipulál minket ?
Aki képes rá, átlát akármelyiken. Lehet így lelkesedni akármelyik politikai pártért is ?

xxxx

drop,2009.06.06 22:36

A technikai elemzés létjogosultságát nyilván nem lehet megkérdőjelezni, ha manipulált a piac, ha nem. A trend az trend, ha manipulál valaki, ha nem.

Én természetesen nem hiszem, hogy a tőzsde hosszútávon manipulálható. Hosszabb-rövidebb kilengéseket okozhat a FED, a média ill. ki tudja ki, de hosszútávon a gazdaság növekedését tükröznie kell a tőzsdének.

Drop,

DLPH,2009.06.06 22:06

"A matematika teljesen hatástalan lenne, ha bizonyos emberek kényük-kedvük szerint döntenének el dolgokat a piacon nap mint nap. " - no ez az. Pontosan.

Nem is döntenek kényük kedvük szerint. Ez a lényeg.

Drop.

DLPH,2009.06.06 22:05

"A technikai elemzések múltbeli tapasztalatokra építenek." - már mondtam, az enyém nem. De ha felütöd az internetet találomra bármilyen oldalon, ilyeneket találsz. Ostobaság az egész. Csak a pénzt viszi.

Már írtam, de másképp akkor megint : az erő (pld trend) a mozgás dinamikája, ezekkel nem nagyon lehet mit kezdeni, lehet őket seggberúgni meg ellenük menni, reménytelen. Pontosan azért, mert valós és kellően erős folyamatok állnak mögöttük kellően nagy pénzzel és kellő ideig eltart, míg a folyamat véget ér ( a trend alábbhagy , megszűnik, majd később megfordul) ...valami ilyesmi ami alapban fontos nekem.
De ez nagyon soványra sikerült, ennél sokkal többről van szó. A lényeg : megalapozott minden mozgás, ha elérnek olyan mértéket a kiválasztott tulajdonságai, melyek átlépik a kritikus szintet. És akkor definiálható a trend. Onnan pedig már csak a szokásos módon kell eljárni.

xxxx

drop,2009.06.06 21:59

A technikai elemzések múltbeli tapasztalatokra építenek. A matematika teljesen hatástalan lenne, ha bizonyos emberek kényük-kedvük szerint döntenének el dolgokat a piacon nap mint nap.

kiegészítés

DLPH,2009.06.06 21:51

"Az enyém nem statisztikai alapú, hanem matematikai."
pontosabban szólva : nem abból indulok ki, hogy ha valami megtörtént szézszor, akkor megint meg fog.

A történelmi támaszok sem statisztikai alapú várakozások. Ha pld otp-t visszanézed, az 1200 volt már 2000 előtt is erős fal. És lám...megint nem sikerült alá esnie. Fogott rendesen.

A sokat ment shortoljunk, nagyon olcsó vegyünk...az viszont a statisztikai indikátorok hozadéka (meg más is, mindegy), hiszen RSI , MACD túladott, túlvett...marhaság.

A trend az úr.

Drop

DLPH,2009.06.06 21:45

:))

Tökéletes kérdés. Nagyon logikus és nagyon okos.
Pontosan : ez a kérdés ...hogy hihet akkor az ember ennek?

Az enyém nem statisztikai alapú, hanem matematikai.
Annak meg hiszek. Annak az egynek az életben.
Az sosem csap be. Soha.

Ja és még egy : a trend. Ő dettó a barátod. Nem hazudik. Ahhoz kell a matek, hogy tudd, honnan , mikor fordult meg.

keresztkérdés

drop,2009.06.06 21:41

De akkor hogyan hihetsz a technikai elemzésben? Ha valaki kénye kedve szerint dönti el, hogy mi történjen a piacokon, teljesen illogikus a technikai elemzés is.
Na jó....

DLPH,2009.06.06 21:25

még valami aztán befejeztem ezt a témát :

saját magam (is) a bizonyíték (magamnak persze)

amíg az elém tárt látszólagosság és virtuális pénzügyi és logikai rendszer mentén pórbáltam logikusan gondolkodni és a jövőt kideríteni...sikertelen voltam mindenhol, tőzsde és élet egyaránt (szerencsére kamaszkorom végére ez a butaság el is múlt)

amíóta tudom mi a valóság (semmi sem igaz, az sem amit kérdeznek) és merek bátran gondolkodni minden sugallmazástól és elém tárt logikai keretekből kilépve... sikeres vagyok a tőzsdén és az életben egyaránt..

akkor ki a lüke? biztos én...

Egyébként is : miféle világ ez? Miféle agyament esztelenség folyik itt már?

GDP növekesédi adat : -10 %
Apróság? Lehet...sőt...biztos..de könyörgöm...jól példázza mi folyik itt ..."növekedési" adat? a mínusz 10 % ? és nem tűnik fel senkinek?

hazánknak tilos pénzbőséget forinttal "pénznyomtatás" útján előállítania ...és nem tűnik fel senkinek?

Egy vak is "lát". Mert érzékel. Az emberiság totál sötétségben él. Minden érzékszervét elveszítette már.

Na ennyi. Nincs kedvem erről írkálni.

Na jó leírom

DLPH,2009.06.06 21:11

SZABAD PIAC NEM LÉTEZIK

nem tudom elmagyarázni...elfáradtam

olaj : nem a kereslet kínálat dönti el az árat
arany : nem a kereslet kínálat dönti el az árat
usd index : nem a kereslet kínálat dönti el az árat
földgáz ára hazánkban : nem a kereslet kínálat dönti el az árat
pártok a parlamentekben : nem a szavazás dönti el (ugynaz az elv itt is)

stb..stb...stb..stb...stb..stb...stb..stb...stb..stb...stb..stb...stb..stb...stb..stb...

minden minden minden minden ami fontos (ami nem azt meghagyják egy szabadpiaci köntösben tetszelegni) tehát minden ami fontos DÖNTÉS és nem szabadon engedett folyamatok majdani véletlenszerű eredménye ....vicc..minden józan észnek ellent is mond...

semmit, de semmit de semmit egyik éllam (pedig az államok is csak látszólagosságok) sem bíz a véletlenre...

majd pont ezeket a dolgokat hagyják "magukra?" hagyják, hogy a szabad piac alakítsa ki?

csúcs mibe kergették az embereket...mindent elhisznek
mindent

X ír valamit (hazudik)
Y ír valamit (hazudik)

mi emberek arról vitatkozunk, mi az igazság ( a valóság 10 % látjuk) referenciának pedig X -et vagy Y-ont hozzuk fel, és érvelünk azzal, hogy "Ő" azt állította, az érveink is azért állnak szemben egymással, mert egyikünk X-nek, másikunk Y-nak hisz

Kabaré ez.

Egyébként belátható könnyen : hiszékenységben az emberiség verhetetlen. Kinek jó ez ? Ki nyer vele? Ki ennek a haszonélvezője? Mert akkor ő is indította el azt, hogy az eredmény végül ez legyen.

Logika.

kimaradt

DLPH,2009.06.06 21:00

Az államok. Oroszország, Kína (jelentős tartalákkal)...ez itt koordináció. És szintén döntés kérdése. Csak nem gondolja bárki, hogy Kína elmegy amcsi államadósságot vásárolni, mint te vagy én tejet a sarki közértbe? Komoly , titkos (média nuku, mindenki pofa be) tanácskozásokon döntenek erről.
No persze ez is zöldság annak, aki azt hiszi, ma a világhatalom a nemzetek különbözősége mentén integrálódik.

Drop

DLPH,2009.06.06 20:56

"Soha nem érdekeltek a közgazdászok, a józan ész viszont annál inkább." magam is így vagyok ezzel.
A gond, hogy azok az információk, melyeket közölnek a "hivatalosak" megtévesztésre alapul. Mondjuk mihez hasonlítsam ezt...mondjuk volt egy Truman show címú film, félreértés ne essék..a hollíwoody nyáltenger engem nem érdekel, de ez nagyon találó forgatókönyv volt. Valami ilyesmi folyik itt a pénz elosztásának és készítésének legtetején. Semmi sem igaz jóformán abból a rendszerből, melyet a képünk elé tolnak.

Nézzük csak itt abban, amit mondasz :

"A nagy piaci szereplők sem különbek nálunk, legfeljebb nagyobb a tehetetlenségük, dollár milliárdokkal nem lehet ugrálni. " - ez így addig igaz, míg a nagy piaci szereplő játékos, és nem irányító. A játékosokara ez mind igaz. Nehezen váltanak. Nagy a tehetetlenségi nyomaték.

"Az álamadósság legnagyobb vásárlói között ott vannak a nyugdíjalapok, bankok, befektetési alapok, Kína, Oroszország, Olajországok, stb... " - alaposan össze van mosva...
nyugdíjalap gyakorlatilag egy kisjátékos, nem oszt nem szoroz...maga viszont nagyot esik pofára gyakran és vele a birkanyája is

bankok : no ez már igen...ez már tényező...no de milyen bank? Nagyon nem mindegy. A legnagyobb játékos bank se tud akkora hatást elérni, mint az irányítók. Pld FED bankjai. Vagy maga közvetlenül a FED. Az információk amik kijutnak a világba 90 % -uk hazugság. Alapos hazugság.

"Ha az USA így folytatja, akkor 10 év alatt még államcsőd is lehet. " - ennek a 10y hez nincs köze. Ez is csak egy látszólagosság. Mintha a vadászt üldözné a nyúl. Nem számít. Egy egzaktnak sem mondható vetülete csak ez a valósgának. Az államcsőd garantált, hacsak valami egészen újjal nem rukkolnak elő, mint ami eddig ment. Ez viszont igaz.

"Azt pedig, hogy a FED-nek mennyire sikerül beleszólnia a hosszútávú 10 éves hozamokba intervencióval, meg mutatja ill. meg fogja mutatni a a hozam grafikon. Egyelőre azt mutatja, hogy hatástalan az intervenció. "

Ez így nem igaz. Nem mutatja meg, és nagyon is hatásos ez a tevékenység, a bankközi kamatláb meg egész más logika és ott is jellemzően vezényszóra történik minden.

Hanem hadd kérdezzek valamit. Kezembe került 1 USD papírpénz. Vadi új. Most készült. Kérdésem : honnan , hogyan jutott el hozzám? Ki készítette ezt a pénzt?
És hogy került hozzám? Mi a lánc? A végén én vagyok.
Ez az első kérdésem. amíg ez nem tisztázott, nincs miről beszélni.

xxxx

drop,2009.06.06 20:02

"Mondják ezt a közgazdászok."
Soha nem érdekeltek a közgazdászok, a józan ész viszont annál inkább. A piac szereplői (pl. te vagy én) próbálunk logikusan cselekedni. A nagy piaci szereplők sem különbek nálunk, legfeljebb nagyobb a tehetetlenségük, dollár milliárdokkal nem lehet ugrálni.

Az álamadósság legnagyobb vásárlói között ott vannak a nyugdíjalapok, bankok, befektetési alapok, Kína, Oroszország, Olajországok, stb... A bankok tipikusan rövid lejáratú papírokat vesznek, mert jönnek az újabb leírások, aminek fedezéséhez készpénz kell.
De mindegy, hogy ki a vásárló, egyre kockázatosabbnak tűnik 10 éves állampapírt venni 3,8%-os hozamra. Ha az USA így folytatja, akkor 10 év alatt még államcsőd is lehet.

Azt pedig, hogy a FED-nek mennyire sikerül beleszólnia a hosszútávú 10 éves hozamokba intervencióval, meg mutatja ill. meg fogja mutatni a a hozam grafikon. Egyelőre azt mutatja, hogy hatástalan az intervenció.