Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fordulások

2009.08.11

1. A semmittevésnek vége, mert ez valódi forduló kezdete most saját értelmezésem szerint. Ha ez a forduló is fals lesz, akkor viszont long ezerrel,mert a falat át fogja vinni. És ez valódi forduló, nem csak jelek, hanem full állás. Ha ebből is kitör, nincs mire várni.

Erre vártam már itt mióta...már pókhálós a sell és buy gombom a béten. De ennek vége. Lehet kereskedni.

Lássuk.

2. Mit érdemes figyelni short poziban? Először is Ázsiát ma. Fontos, hogy miként reagál erre a történetre.  Stagnálhat, kissé emelkedhet is, az nem baj. De nem veheti meg az esést, nem mehet napon belül  maxra a végén , mindegy mekkora mínuszból. Aztán az esés sebessége fontos még. Ha túl gyors, és minél inkább gyorsabb, annál sanszosabb egy hirtelen váratlan felpattanás. Aztán érdemes figyelni, hogy erős támaszoknál mi történik az amcsiknál. A megállás, a hezitálás, kicsi fel, ez teljesen normális, nincs vele semmi baj. Erős támaszról tickre erős megpattanás a veszélyes viselkedés. És ma nem zárhat 9290 fölé a dow. Akkor az gyanús lenne.

3. Ázsia nem reagálta le rosszul az esést, EU semleges maradt az ügyben, Usa nekigyűrkőzött, és most készül nekimenni ismét sokadikra a falnak. A sell állás nem változott még, de ez a kitörési próbálkozás megfordíthatja ismét. Ha igen, már nincs miről beszélni fal fölé megy. A mai Usa záró nagyon fontos lesz.

4, Újabb nekifutás és lefordulás. Technikailag még lefelé áll, de már csak 60-65 %. Megint ellentmondások sorozata. Nő a volatilitás a fal alatt. (Néhány vélemény itt alul fundásan közelít, sokkal rózsaszínűbbnek gondoljátok itt többen a jelent, mint ami valójában - szerintem persze). Nem lesz W alakú recesszió. Új mélypotok lesznek (törvényszerű ez, csak az ideje kérdéses egyelőre). Ennél kiábrándítóbb műrallit nehéz megkonstruálni, de menni kell vele ha megy. A kérdés nyitva maradt. Az a jó a hosszú távú elemzésben (ha fibonaccira támaszkodik -ez fontos !! ) , hogy előre jelzi azt a történetet, amit fundásan szépen utólag majd meg lehet magyarázni. Ázsia reakciója következik, elvben besegíthet egy holnapi faltörésbe. Fals gyanús már megint a letörés, de mégsem követte kitörés. Ez így nekem megint csak bekerített állapot. Semerre nem tudok mozdulni normálisat.

5, Ázsia szerint megvolt a lefordulás, ez az előző egy nap. És irány tovább fel. Ha Usa is így gondolja, akkor még ma eldőlhet délután. Elképesztően gyorsan fordul longba minden. Ennek (fundamentumok) igen rossz vége lesz, ehhez részemről nem fér kétség. Most az mindegy miért. A lényeg, ha fel hát fel. Tökmindegy. Csak dőljön el már végre merre lesz a séta.

Kész, eldőlt. Nagyon kicsi az esélye a visszafordulásnak, bizonyos ázsiai történések miatt. Egy 15-20 % innentől még benne van a történetben. Persze nem egyenesen,Nemzetközi shortok zárva, long egy része nyitva, bétet ma valahogy elrendezem. Szakaszosan nyitom az index longokat ahol az kell.

Az a kicsi még hiányzik, zárjon kétszer dow keridőben 9422 fölé. Más egyéb nem kell.

Sok sikert.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

lista

részfényforgató,2009.08.15 15:25

Legközelebb megemlítem. Szerencsére eddig még egyszer sem dühítettek fel, elég hamar elnézést kértek és elköszöntek. Úgy figyeltem meg, hogy kb. negyedévente hívnak, kisebb-nagyobb eltérésekkel, de azért megbízhatóan.
:)

részvényforgató

Sz.bence,2009.08.15 08:39

"ő csak lehet tovább küldi h te nem akarsz rajta lenni" akarom mondani ő cask továbbküldi h h te nem akarsz semmiyen értesítést kapni iyenekről...

most keltem csak:)

részvényforgató

Sz.bence,2009.08.15 08:37

azon a listán van azoknak a neve akik nem kernék semmiyen lelveles tájékoztatást meg telefonos zaklatást mert a panaszkezelésnél szóltak h hagyják békén őket:) mondjuk azt nem vágom h a telefonos ügyintéző vágja-e h mi az, ő csak lehet tovább küldi h te nem akarsz rajta lenni, de lehet ezért szólni h hagyjanak békén mindennel.

Sz.bence

részfényforgató,2009.08.15 03:27

Miféle lista az?

dow

bozarg,2009.08.14 22:21

Hát se 9422 fölé, se 9250 alá nem akar zárni, maradhat a szüttyögés.
Az a gond, hogy most vagyok azon a ponton amikor már nem merek kereskedni. Ha még is pozit nyitok nem merem tartani. 18400-en volt bux shortom és az ipari adat után kivágtam 0-ban. Aztán a kapkodás eredménye az lett, hogy 18100-on megint nyitottam. Persze nem nagy tétel, de frusztrál, hogy ez is balul sülhet el.

Meg kell várnom, míg tényleg eldől az irány és tojni, rá ha nem jön vissza minden, ha nem megy eleget egy irányba. Csak valami csorogjon a kasszába.

Jó hétvégét mindenkinek!

asdfasg

Sz.bence,2009.08.14 15:41

szólj be h gyorsan tegyenek rá a robinson listára:)

én csináltam anno ennek az auditját:)

részfényforgató - nak

amatoregy,2009.08.14 07:41

pedig erre van szabályozásuk. És kutya kötelességük levenni róla.

hitel

részfényforgató,2009.08.14 00:30

"ma hívott fel a citibanktól egy telemarketer"

Engem a Budapest Bank szokott ilyenekkel zaklatni. (gondolom a szoftver jelzi hogy jön-megy a számlámról a pénz, és biztonságosan tudnának majd levonogatni)
Elhajtom őket, aztán újrapróbálkoznak...
Kértem hogy vegyenek ki a listáról, inkább adjanak olyannak akinek tényleg szüksége van hitelre, de eddig nem jött össze.

nyugdíjalapok

user137,2009.08.14 00:18

igazából 1-2 kivétellel elég kevéssé (<10%) kitettek a BUX-nak a magyar nyugdíjalapok még a növekedési portfóliókban is - a minap jött a portfólión erről egy cikk, ehun:
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=5&i=119388&p=3

a hitelszűke meg érdekes, ma hívott fel a citibanktól egy telemarketer, h ők adnának nekem, mint jó ügyfélnek 1M forint hitelt nagyon kedvező kamatozással. szóval ez érdekes, h már el se kell menjek a bankba kérni, adnák két kézzel, csak vigyem.

imf

részfényforgató,2009.08.14 00:18

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=econet&nID=416705

Az imf is beszállt a nyomdába:

"Ilyen egyszeri SDR-kibocsátás - kvótanövelés - eddig kétszer volt az IMF történetében, az 1970-es évek elején, majd részletekben 1979 és 1981 között."

Akkoriban egyébként igen magasra szaladt a dollár kamat és az infláció is.

drop

részfényforgató,2009.08.14 00:00

"Ez nem tudom, mire akar válasz lenni. "

Bocsánat a Q1-Q2-re mint növekedő periódusra gondoltam alacsony bázisról, nem az eredeti (2008-2009 Q2) felvetésedre. És persze nem 50%, hanem megkétszereződés. Milyen más...
:)

"2009 Q1-ben pedig még a mostaninak is csak fele volt a hitelezés. "

Így.

A magyar állapotokat kevésbé figyelem, bármit el tudok képzelni.

Viszont olvastam egy cikket, amiben írják hogy a nyugdíjalapok el kell adjanak külföldi részvényeket és magyar állampapírt, vagy részvényt kell helyettük tartaniuk. Nem tudom ez mennyiben fog javítani a BÉT helyzetén, de ha valaki érintett, akkor erre is figyeljen! (Az mondjuk nem túl jó jel, hogy a forrást "erőszakkal" próbálják biztosítani)

drop

hitel - nálunk,2009.08.13 23:36

Adataim nincsenek, de szerintem nálunk ennél sokkal jobban visszaesett a hitelezés.

hitel

drop,2009.08.13 23:34

Ez nem tudom, mire akar válasz lenni.
A hitelkibocsájtás felére esett 2008 Q2-höz képest.
Persze a cikkben az is benne van, amit te írsz, 2009 Q1-ben pedig még a mostaninak is csak fele volt a hitelezés.

Én csupán azzal vitatkoztam, hogy nincsen hitel.
De hitel van, csak jóval kevesebb, mint korábban. Így a törlesztések meghaladják az új hiteleket vagyis az összes hitelállomány csökken. Ezért van defláció. A FED nyomtatott pénze pedig nem kerül ki a gazdaságba. Vagyis csak kis részben.

hitel

részfényforgató,2009.08.13 23:01

"Az USA-ban kb. 50%-kal kevesebb új hitelkibocsájtás volt Q2-ben, mint egy évvel korábban. "

Ha az új hitelek nőnek, de az összállomány csökken, akkor valószínüleg az alacsony bázis miatt látsz 50%-os növekedést, a valóság az, hogy ami minket érdekel az nem nőtt. (Az új hitelek növekedése alacsony bázisról vizont sokak számára pozitív üzenet.)

xxxx

drop,2009.08.13 22:49

"Új hitelek már most sincsenek, hogy tudna ez tovább csökkenni?"
De vannak természetesen.
Az USA-ban kb. 50%-kal kevesebb új hitelkibocsájtás volt Q2-ben, mint egy évvel korábban.

http://www.realestaterama.com/2009/08/06/mba-survey-q2-2009-commercial-multifamily-originations-up-from-last-quarter-down-from-last-year-ID05822.html

Az össz hitelállomány persze csökken, valószínűleg ezzel keverted.

áldás békesség

zuzzo,2009.08.13 22:36

még mindig pihenőn, de néha rápillantva a piacokra annyi látszik,számomra, hogy a sokáig vezető pénzügyi szektor a várt alakzat szerinti mozgást kezdi felvenni ( alakzat ide vagy oda, megy )
a gond a móddal van, nagyon sietős neki, és még sok van hátra ( inne még vagy 30%). Jószerével ezzel tartják a piacokat. Miközben a forgalom oszlopot lassan nagyítóval kell keresni. Egyre kisebb támogatással egyre görcsösebben. A háttérben mintha totál a kivonulás nyomait lehetne felfedezni.
Lesz-e kitörés fölfelé? miközben fű fa és virág vételen gondolkozik és megy az esésvárás érdekes egyveleg jöhet össze ebből a formációból. Nevezetesen arra gondolok, hogy mindenáron fal fölé kellene vinni, mert egy parasztzsák stop fog automatán aktiválódni, és hipp-hopp kész is a tökéletes kiszálló. Emiatt 2-3 napos adjunk bele mindent , megnövekvő forgalom mellett megvalósuló emelkedés nagyon bene van a levegőben. És meglesz a 10k dow.
Igazából nem tudni mikor pattan el ez a cérna.
Talán az sem teljesen véletlen, hogy az usd és a gbp indexek szinte tickre a 61,8-as fibo szintekról ( 3 éves csárt) fordultak le. Ez alatt/ fölött már nem korrekció lenne. Lehetséges, hogy kész vége ennyi volt? Merthogy valami ilyesmit jelentene....

az előző dropnak ment

részfényforgató,2009.08.13 21:08

.

fed

részfényforgató,2009.08.13 21:07

"Úgyhogy maradt a majd meg látjuk, mi lesz taktika. De egyértelmű, hogy nem hagyhatják abba (az ő fejükkel gondolkozva, nem az enyémmel) október után a pénznyomtatást, lesznek majd újabb bejelentések ősszel."

Így van, mást tényleg nem mondhatnak.

"A kölcsön kamatok felmennek, nő a hitelbedőlések száma, még jobban csökken az új hitel. "

Új hitelek már most sincsenek, hogy tudna ez tovább csökkenni?
Nincs multiplikátor hatás, ami a jegybanki pénzt megsokszorozná, a lejáró hiteleket viszont megújítják, lásd m3-m5!
(nyilván van olyan cég is akinek nem újítják meg, sajnos ők most nem járnak jól.)

asx

kissherceg,2009.08.13 19:57

Láttam szépen kitört, de még fals is lehet, egy nap még nem a világ. szvsz

Kissherceg

DLPH,2009.08.13 17:43

Nézem amit nézni szoktam.