Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fordulós jelek egy kis emlékeztetővel

2009.08.07

szaporodnak. Egyre több. Ázsia gyakorlatilag elkezdte. Kérdés  : meddig fog tartani?

A lánc : Usa--> EU --> Ázsia. A fordulás most : Usa 1/2, EU kérdéses, Ázsia 1/1.  Ha mindhárom 1/1, akkor el kell kezdeni gondolkodni a záróhelyeken (majd). Ha mindhárom egy irányba áll, akkor erős lesz a trend. Szerintem bölcs dolog először emelkedés korrekciónak kezelni, és e szerint megállapítani záróhelyeket. Ha ez kevésnek bizonyul és tovább tartana, lehet támaszok alatt új shortokat nyitni. De előreszaladtam az időben. Most csak annyi történt, hogy felszaporodtak a short jelek , Ázsia nem szégyenlős, Usa mint írtam felemás még, Európa akár örömködhet is,de önmagában nem jelentős tényező. Ha hárman háromfélét akarnak, abból szokott  a semmilyen piac kialakulni (leánykori nevén sávozás). Nem sanszos, hogy ekkora emelkedést nem követne végső 1/1 full állás, és felpörgő végső eső szakasz. Azt követően viszont nem zárom ki, hogy kialakul egy időre egy semmilyen piac. De ez is a jövő.

Most ennyi történt. Ha nem lennék kitömve poziban, most első pici shortokat pontosan kiszámított stoppal felvenném, (pici...pontosan kiszámított stop...), és fordítás. Az is nagyon fontos. Mivel a stop ott van, ahol onnantól már long. Tehát akkor viszont long.

A ralli óta nem állt ennyire fordulásra a piac, mint most éjjeltől. De még megpattanhat. Biztonságos szintek mára (mára !!!) : dax 5320, s&p 990, dow 9200. Ezen szintek átvitele le,  fontos normális short pozi tartásához. Ugyanis rottyhatárok átvitele kötelező. Addig csak erős a lehetőség. Több nem.

Ezt elég rég készítettem, legyetek kedvesek megnézni most, mert megéri újra ránézni.

/fenykepek/kepek/original/47

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

hírek

részfényforgató,2009.08.07 18:10

Ez a forduló valószínűleg nem ma lesz, továbbra is a hírek visznek mindent, a mai adat pszichésen még akkor is jónak számít, ha nőtt a friss munkanélküliek száma. (Ezt hivatott előkészíteni a politika is már egy ideje, hiszen egy hosszan tartó, magas munkanélküliségről beszél)

"A többi részvényünk se moccant semmit"

A BÉT-en nem szabad túl sok papírban gondolkodni (kicsikben egyenesen életveszély)
Ha az egész magyar tőzsde iránti érdeklődés, a likviditás csökken (sajnos ez várható, de remélem tévedek), azt kevés papír éli túl. Csak amit átmentenek nagyobb tőzsdékre. OTP, Richter, Telekom, Mol, az Egis például már nem... Az OTP pedig forgalmával magasan (aránytalanul) kiemelkedik, ami az egész tőzsde állapotát tekintve rossz jel.
Ettől még nyilván felránthatják akármelyiket, nem nagy művészet, de hosszú távú befektetőknek ez további kockázatot jelent. Nem ugyanaz a helyzet, mint likvid piacokon kis cégeket venni.

Bas..ák meg!

bozarg,2009.08.07 16:48

Még nem zártam és nem is nyitottam új shortot, de hétfőn muszály lesz zárni, ha ma napon belül nem forul USA.
Vagy győzzetek meg, hogy miért ne...
pl azért, mert longot se nyitnék, ha pozi nélkül volnék. Mondjuk a BUX már nem nagyon mozdult fel, csak a rántásra. OTP más tészta abban nyomul minden speki. A többi részvényünk se moccant semmit, ez is fura.
Hülye egy helyzet.

EUR/USD miért megy másik irányba?

USA adat

bozarg,2009.08.07 14:39

Most erre mit mondjak...Végül is x hónapja szünnek meg a munkahelyek folyamatosan.

Pl van 100 munkásom, de minden héten fel kell mondjak 10-nek és 8 hét után már csak 5-t kell elküldeni, de hogy csökken még mindig az nem dereng senkinek. ÁÁÁÁ ez fáj.