Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Forgok itt....

2009.05.22

...mint az a bizonyos galamb. Ennyit még nem forogtam összesen ebben az évben, mint ezen a héten. Mondjuk meg is látszik nem csak az egyenlegemen, de a közérzetemen is.

Most kivételesen megint felfelé áll a széna. Nem kicsit. Ezt a töménytelen mennyiségű zsetont részben a rv piac is fel fogja szívni. Nincs mese.

Az az érzésem olcsó zsákolás folyik megint, de ez csak érzés semmi több. Ámbátor az sem kizárt, hogy töménytelen rossz hírt akarnak hamarosan átnyomni a nagyérdeműn, és az index megtámasztása felemészt majd némi energiát. és ehhez (is) kell a zseton. Volt már ilyen.

Mivel lassan állandósul a heti 2-3 forgás, ezért egyelőre nem alakítok ki álláspontot arra nézve, mi a fene folyik itt. Akármerre is megy, ha elindul benne leszek. Nem kicsit. Ha meg forogni kell még párat, azon is túl leszek.Mint a kiskutya a fogazáson. Fáj, de elmúlik idővel.

Semmi se számít, csak egy : irányba kel lenni. Jó irányba. Ennyi.

Talán hétvégén tiszta fejjel többet fogok látni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

drága,olcsó

részvényforgató,2009.05.24 20:18

drop

"A DOW most is -40%-ra van a csúcsához képest, ami azért nem kevés annak ellenére sem, hogy a vállalati profitokhoz képest így is nagyon magas az index."

Mennyire magas?
Úgy rémlik a vállalati profitok is kb. 40%-al estek a csúcsukhoz képest.
Nem árában van inkább?

xxxx

dop,2009.05.23 14:51

Alapvetően most már a fellendülést árazza a tőzsde. Amíg valami nagy pofon nem jön (vagyis inkább sok nagy pofon), addig nem lehet komolyabb esést várni. A DOW most is -40%-ra van a csúcsához képest, ami azért nem kevés annak ellenére sem, hogy a vállalati profitokhoz képest így is nagyon magas az index. De ez most nem számít, mindenki bízik a gazdaságélénkítésbe, ami évvégére (Q4) hozza meg elméletileg a hatását. A tőzsde pedig a nagykönyv szerint fél évvel előtte jár a valós gazdasági eseményeknek.

Tulajdonképpen elképzelhető, hogy élénkülés jön a gazdaságban, vagyis az esés lanyhul.
Csak szerintem utána jönnek a problémák.
De azt sem lehet kizárni, hogy a növekvő munkanélküliség egyre nagyobb bajokat okoz és az élénkítő csomag kevésnek bizonyul.

Altrend2

Dodo2x,2009.05.23 12:04

Többen írták más cikkekben is, hogy némi veszteség érte mostanában őket. Itt kezdtem a mondókámba, ezért itt szólnék hozzá.

Abban valószínűleg egyetértünk, hogy
(1) az elmúlt időszakban trendelt a piac és nem sávos kereskedés (trading) volt (pl. OTP kb. háromszorozott egyirányba menve),
(2) ez az altrend nem fog évekig tartani, csak néhány hónap,(eddig 2 hónap telt el belőle)
(3) akármikor is éri el a csúcsát, ott sem fog hosszabb ideig sávozni, hogy az unatkozó kisböfik kiszáljanak a csúcson,
(4) később valószínűleg meglátogatja a korábbi mélységeket a piac, na ott majd elidőzik.

Ilyen helyzetben egy jó taktika mozgóátlagok figyelése. Egy gyorsabb (kb. 5 napos) és egy lassabb (kb. 15 napos) kereszteződése jól mutatják, hogy mit kell tenni. A mozgó átlagok időállandója (15 nap) a trend időállandójánál (néhány hónap) kissé rövidebb. Az áttétet nem szabad nagyra tenni (volatilitás).

Az altrend csúcsát még az idén elérjük a gazdaság és a psziché állapotát nézve. Én a medve rallik hevességéből is gondolom, hogy inkább hamarabb (augusztus), mint később (december).

Persze vannak más taktikák is (ugrálgatás), amivel több feszültséggel többet is lehet esetleg(!!) elérni. De aki ezt nem jól bírja, maradjon az MA mellett. Én is ugrálgatok. Szóval bort iszok és vizet prédikálok, de azért figyelem az egyszerűbb indikátorokat is.

összevissza2.

Sz.bence,2009.05.23 02:53

CDS piacoknál ugy értem h a spread növekedésbe jobban beleadnak most mint a csökkenésbe... Sőt, volt h részvénpiacok plusszba, Itraxx indexek meg szakadtak, másnap részvénypiacokon is nagy le.

összevissza.

Sz.bence,2009.05.23 02:51

én ebből már semmit nem értek. a bux-ból ki is maradok, fel le 4-5% naponta, kiráznak mindenkit. közben dollát repül, nyersanyagok is, de vajon csak a dollár gyengülés miatt szárnyal az arany vagy benne van a kockázatkerülés is? semmi nem tiszta. ma azt hittem meglehet megint némi long jel. de zárásra megint minden maradt. CDS piacok is csapkodnak, ott a lefelébe jobban beleadnak viszont mint a felfelébe. meglátjuk.
nekem most 3 napos szünet, eddig ugy volt viszem a laptopomat h hétfpn 1-2 longot rányomjak, de asszem inkáb itthon hagyom, nem fog az még eldőlni

Altrend

dodo2x,2009.05.23 00:31

Egyetértve a forgolódással megjegyezném,hogy az altrend (bull) a főtrend (bear) tetejét kb. Dow 10500 és Bux 23000 környékén éri el augusztus közepén, valószínűleg a félévi gyors jelentésekkel egyidőben. Tehát Dow 9400-nál azért még nem kell pánikszerűen megszabadulni a longoktól. Vissza esések persze minden Fibo szintnél és más ellenállásoknál jönnek. Aki szeret egy-két napos forgásokkal is nyerni, az csinálja. Én is ezt csinálom.
Sajna grafikont nem tudok a blogra feltenni, pedig egy kép ezer szóval egyenlő állítólag.

Az eperlé

HUN_Shark,2009.05.22 22:35

az jó! Mi is voltunk a családdal. Szedegettük. Nemvolt tőzsde, és semmi sem. Csa én, az asszony, és a kicsi gyerekek. Szedtük az epret.
Ami fáradságos munka volt. Sőt! Ébresztő.
Hogy ezért a kis gyümölcsért, - melyre nem is voltunk rászorulva- mennyit kell dolgozni.

És azóta tényleg eper folyik a füleinken is. Hol turmix, hogy maga valójában... :D

forgalom

zuzzo,2009.05.22 22:24

lassan 0 lesz. Ha így folytatják napközben fölösleges nyitva tartani a tőzsdét. Május legalacsonyabb forgalmát produkálták ma este. Az emelkedés mellett szól, hogy egyre kisebb forgalom lenétn is szinten tud maradni- olcsó zsákolás teória mellett szól.
Mélázgatom ezen a leminősítem a briteket és nemsokára az amcsikat is... pont akkor amikor a kötvény csártnak kellett egy szikra a letöréshez. Lehet ez véletlen? , nem volt elég hathatős a feldumálás ahhoz, hogy kicsalogassák a kötvény pénzeket? , erre jól ráijesztettek egyet, hátha így sikerülni fog?
Ez a temérdek zsé nyilván lefelé hajtja a dollárt, indul a nyersanyag piac, ezt meg összefüggésbe hozzák az éledező konjunktúrával és már kész is a mese megint. A semmiből lett egy légvár amire felültetnek egy rakás embert....ez a nagy csel?
Holnap meyek eprászni...szerintem estére eperlé fog folyni az ereimben....