Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Internet

2009.07.22

Nem semmi ez a net, szó se róla. Kapásból 5 percen belül olvastam , íme:

1, Putyin ágyában Berlusconi , a botrány folytatódik....( mielőtt valaki odakattintana, Putyintól KAPOTT ágyról van itt szó...vagyis Berlusconi kapott egy ágyat Putyintól és abban van..volt..mindegy...amúgy a cikk egy nagy semmi)  - gátlástalan kattintásra kényszerítés...a cikk értéktelen. De ilyen címet neki...elképesztő pofátlanság csak azért, hogy kattints már oda.

2, Garantált hozam 40 % - ez meg egy hirdetés...se cég, se semmi, add meg a neved, telszámod, irányítószámod, majd jönnek a guruk és elmondják mitől döglik a légy...ez oké, lehet, hogy tudják,,,ki tudja ki mit tud..én ugyan nem, és nem is érdekel már...sokkal érdekesebb a GARANTÁLT 40 % hozam ami MOST ÉPP 40 %. Érted? Ha igen, jó neked...én nem nagyon. Tehát most épp ebben a pillanatban 40 % hozamot garantálnak...a MOST ÉPP  kifejezésbe bele lett téve, hogy ez mobil dolog. Akkor viszont nem garantált.  Persze...ha percenként más más hozamot garantálok neked, akkor az még attól garantált nem?  Most épp 40 % -ot, öt perc múlva 30-at, december harmadikán hármat.  De azt viszont garantálom. Hát ehhez már arc kell...ez volt az első gondolatom mikor olvastam a "most épp" garantált hozamot. A többit nem írom le inkább. 

3, Olvasom, hogy ez a mai helyzet egy elemzőbrigád szerint inkább az 1982-es rallira hasonlít és az akkori bikapiac elejéhez. ( az a bikapiac tovább tartott és nagyobb volt mint az utolsó.2002 -től indult - .ezt én állítom nem ők, abban kellett volna benne lenni...az szép menet volt...mindegy) - hát ez lehet, hogy igaz, de szerintem inkább egy nagy butaság. Semmilyen szempontból nem hasonlítható össze az akkori és a mostani helyzet. Illetve összehasonlítható, csak semmi értelme. Mindazon felül, amit minden józan elme tud, ami alapján köze nincs hozzá...van itt még valami...el ne felejtsük, hogy az információs forradalom most kezdődött, és ki tudja hová tart...de akkor 1982 ben még telefonvonalak voltak, melyek bosszantó szokása volt, hogy gyakran foglalt. Igaz, mivel a vezetékes telefonok közvetlenül a vezetékből nyerték az áramot, áramszünet esetén is tudtál tőzsdézni. Az információ akkor a mostanihoz képest olyan iramban haladt, mint egy csiga és egy Lamborghini. És nem volt elektronikus kereskedés. És TA (alig terjedt el). És annyi gépi order mint manapság. Mindazokon felül persze, amik evidenciák, mint eltérés. Hát ha ebből egy 9 éven át tartó bikapiac lesz, ami most van, akkor nagy állat vagyok. Az orromig se látok, és sürgősen elmegyek portásnak. Mivel ott nem kell gondolkodni, jó lesz az akkor nekem.

Hát ez a net. Potom 5 perc leforgása alatt megadja az alaphangulatot az embernek. Felteszi az i-re a pontot. Megadja a dúr hangnemet ha molban ébredtem volna. Hihetelen mennyi ostobaság özönöl ki belőle. Mint tehénből a .....(mindegy mi) oly megállíthatatlanul.

Én ugyan nem olvasom...most lett elegem ebből a butaságtartályból , amit internetnek hívnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Részvényforgató

DLPH,2009.07.24 02:23

"Na meg miért pont azokat a híreket olvasod, amiről írtál? Az tényleg időpocséklás"

az a baj, hogy a végén derül ki mindez

ergo másodszor már nem olvasom el

viszont ha okos dolog, akkor se.....minek tenném?

így aztán a probléma kapcsán be vagyok kerítve

Ide is...

CsatoDa,2009.07.23 19:46

Elszabadultak az indulatok a világ tőzsdéin. 9000 felett a DOW. A shortosok néznek ki a fejükből, a brokicégek likvidálnak, és kiadják az elemzéseiket, hogy bizony ez a rally nem indokolt. A fórumokban (na nem itt) ismét kezdenek megjelenni az egyszeri válságOTP vásárlókból magát 5 hónap alatt továbbképző elemzők, akik büszkén hirdetik, hogy megmondták, hogy long, és a zászlóformációból felfelé törtünk ki, és bull van, mostmár csak a visszateszteket kell elcsípni és tuti nyerő... NA persze ... Ilyen egyszerű ez mi?
A profi elemzők meg, hogy innen már short .. NA persze ... Ilyen egyszerű mi ? Naná, hogy ez sokkal bonyolultabb. Előbb következik a sok nagyképű shortos ledarálása, akik már tudják azt is, hogy esésre is lehet ám játszani, és amikor mindenki elhiszi, hogy inkább venni kell, na utána üt be az igazi esés, vagy olyan japánkodó többéves lecsordogálás. Most talán ez tűnik valószínűbbnek. De ennyire azért nem kéne előreszaladni, hiszen most tombol a ,,bull".
Magam részéről most egy kicsit felfüggesztem a short pozikat és elgondolkodom. Mehet még ez föl irgalmatlanul. Jelen pillanatban ezt gondolom. Az ez alatt értem a BUX-ot, a DOW-t, szóval azokat a tőzsdeindexeket amiket figyelünk általában. A shortosokat most nagyon meg kell, hogy égessék, hogy a kedvük is elmenjen a dologtól. Ha nem ez történne az túl egyszerű lenne. És mindenkit bele kell ültetni longba. De amíg mindenki elhiszi, addíg a DOW mehet lazán 10K -ig a BUX meg .. na ha nem is 20-ig :), de 18200 fölé. Szóval nagyon nehéz ez a medvepiac. Óriási bear rallyk. Mostnában már nem használják ezt a kifejezést. Miért félnek tőle. Már nincs medve ? Veszteségesek a cégek, vagy minimál nyerőket tudnak felmutatni csak. De a piacokat veszik, mert erős a hit, és sok a frissen nyomtatott pénz. Lassú, és idegölő lesz a lefelé út azt hiszem. Én azért ebben hiszek, csak most kicsit leállok a pozibővítéssel mert a piac nem azt mondja, hogy medve van, hanem azt, hogy most jön a rally. És megy is a csorda, tehát menni kel utána... Hosszú voltam bocsánat. A kérdésem... Ti hogy álltok ? Változott valamit a meglátásotok az elmúlt napokban ?

vérzivatar

részfényforgató,2009.07.23 19:40

zeeh

A Cashline egy érdekes cég, most mintha épp gellert kapna a piac...Felfelé

internet

részfényforgató,2009.07.23 19:03

"Én ugyan nem olvasom...most lett elegem ebből a butaságtartályból , amit internetnek hívnak."

Azért remélem idővel újra kedvet kapsz majd hozzá!
(Na meg miért pont azokat a híreket olvasod, amiről írtál? Az tényleg időpocséklás.)

xxx

drop,2009.07.23 16:29

Könyvben is van rossz, nőben is csúnya, csak meg kell válogatni :)

Nekem nagy veszteség lenne, ha nem lenne internet, szinte mindenben nagy segítség.

Lesz itt még vérzivatar

zeeh,2009.07.23 16:18

http://index.hu/gazdasag/vilag/2009/07/23/lesz_itt_meg_verzivatar/