Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Longzárások

2009.04.10

minden fronton. Részemről innentől semmi. Ezer  és egy okom van rá, ezekről majd hétvégén. Halkan : szerintem ennyi volt, a folytatás beleadás nélkül nem lehetséges, ha lesz egyáltalán folytatás felfelé. De azzal írtam ezt most le, hogy hétvégén negálhatom, ha mégsem annyira egyértelmű a helyzet, mint most ammennyire annak tűnik nekem.

Kellemes ünnepeket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Empire State Index

részvényforgató,2009.04.15 19:03

És jött jó hír is, mielőtt előbújt volna a pesszimizmus: NY Empire State Index jobb lett a várakozásnál. (Az indexet a Fed számítja ki havonta kérdőívek alapján)

tegnap

HUN_Shark,2009.04.15 09:30

Tegnap a délutáni lejtmenetbe sikerült beleadnom. Természetesen OTIlia... :D
Csak 50 pontot fogtam meg, a zárás előtti visszapattban dobtam a pozit.

Más!
Ukránok tegnap betiltották a devizakereskedést a hrivnyával!
Ha nálunk is eddig fajul a helyzet, akkor hogyan fogunk keresni a forintgyengülésből?
Talán nem véletlen az 500 feletti opciók nyitása Londonban....

talán most billen újra shortra?

részvényforgató,2009.04.14 22:12

zuzzo

"a kiskereskedelmi forgalom az USA-ban. A -1.1 százalékos érték jókora negatív meglepetést okozott"

Látod, ha 14.30-ig vársz a short nyitással, akkor megúszod ezt a "felhúzós" kalandot. Vagy kizárod a hírekhez iőzítést? (Van hogy nem működik)


Pár érdekes hír:

http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=268979&fr=ec

"A válság vége? Kiugró nyereség a Goldman Sachsnél"

És a Goldman még előre is hozta az eredmény közzétételét!!!
Vajon miért siet most ennyire?
:)

"http://hvg.hu/gazdasag/20090414_ben_bernanke_fed.aspx"

"Mindenkit biztosíthatok afelől, hogy a pénzügypolitikai döntéshozók készek szükség szerint és fokozatosan visszavonni a gazdaságnak jelenleg adott rendkívüli támogatást, és biztosak vagyunk képességünkben, hogy ezt meg is tudjuk tenni - mondta a Fed elnöke, Ben Bernanke kedden egy atlantai előadásában."

Persze Börni, így szokott az lenni. Kivonod a pénzt, hogyne.
Ezt is elhiszem...
:)

Az jól látszik, hogy nagyon akarják a rallit, ne becsüljük alá ezt a törekvést, csak rugalmasan a shortokkal is.

heti elemzés

simko10,2009.04.14 20:44

Nehogy reklamációnak tűnjön, csak szeretném megkérdezni, hogy lesz-e heti elemzés? Várjam-e... mert ezeket az írásokat mindig nagyon várom:) Meg írtad is ebben, hogy majd kifejted véleményed. További jó munkát DLPH!

már ráérek

zuzzo,2009.04.14 15:44

mivel már szépen visszacsöpögött a napközben elherdált pénz, ezért egy kicsit ráérek olvasni is...
"A munkaerő- és ingatlanpiaci folyamatok gyengülése
miatt márciusban tovább csökkent a kiskereskedelmi forgalom az USA-ban. A -1.1 százalékos érték jókora negatív meglepetést okozott, mivel az elemzők átlagosan 0.3 százalékos forgalombővülésre számítottak. Autók nélkül egy hónap alatt 0.9 százalékkal csökkent a forgalom. "
Legalább a cikkben is megmagyarázzák, hogy ez tök normális így, de akkor a csoda elemzők mégis mi a fenét gondoltak már megint? még mindig túl sok az optimizmus, van még bőven tere az esésnek...
Kisarkítva: igaz, hogy munkanélküli lett a csórikám, igaz, hogy nehézkes hitelhez jutni, igaz, hogy a legtöbb megtakarítási forma esetén vagyon zsugorodás van, de mi bízunk abban, hogy a csórikám már látja, hogy jobb lesz neki pár év múlva, ezért ismét elkezdi elherdálni a pénzecskéjét. Sebaj, majd hoz neki helyette a télapó :-))))

mai nap margójára

zuzzo,2009.04.14 15:13

most is mint az elmúlt hetekben DT-re adtam a fejem, olyan shortosnak nézett ki reggel.
OTP - mi más? egy kicst feljebbről szintén újabb adag nyílt, aztán úgy meghúzták, hogy zárni kellett, majd nem akart tovább nagyon robogni, a longot is zárni kellett. Szerencsére jól látszott az a fej-váll szerűség a napos csárton így azt meglépve, talán lesz esélyem arra, hogy nullás legyen a napom. A sok hűhó semmiért, miközben mostanra a reggeli shortjaim is jók lennének egy kis zsebpénzre.
Ez ma jól behúzott a csőbe...
hát evvan...

felpörgetés

bozarg,2009.04.13 22:26

Lehet, csak aztán pörögjünk fel OTiban is 32xx-re és akkor madarat lehet velem fogatni. :) Úgy is itt a tavasz. Ha mégsem úgy lesz a stoppok bőven nyerőben berakva.

Felhajtós cikk:
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=113351

fondorlatos

zuzzo,2009.04.13 21:22

a mai produkció... a kötvényesek aztat mondják, hogy a befektetők kezdenek félni ismét... a rv piac egy kis minuszból folyamatosan épül fölfelé, miközben a frank rakétát is tesztelik... ez lesz afelpörgetem és kiszállok játék???
legyetek óvatosak!

támogatom,

zuzzo,2009.04.10 13:03

a piaci jelek is ezt súgják a digitális jeleken keresztül.
Számomra 4 alapvetően fontos figyelmeztető jel jött eddig - sok egyéb máson kívül...
1. az emelkedés alapvetően egyre csökkenő forgalom mellett ment végbe
2. fekete-fehér-fekete-fehér és növekvő gyertyatestek- begyorsul- last minute feeling, idegesség -bizonytslanság fokozódik.
3. sunyi dollár erősödés a héten a nagy hurrá optimizmus ellenére ( ez utóbbi olyan mint a lopakodó cápa az áldozat körül.. az első támadás már megvolt, de az áldozat ügyes volt és egy kicsit megijesztette, most sunyin közelít ..)
4. a kötvények mozgása a héten már nem támogatta az emelkedést.
Ha nem is egyértelműen hátraarc gyanús a dolog, de mindenképpen azt mondja, hogy valami változás állt be az eddigiekhez képest. A long zárás ezért indokolt, de újabb pozi nyitásával célszerű kivárni. Lehet hogy csak ebben a magasságban fog egy kicsit lebegni, de fölöslegesen, nem látható reális profit target miatt nem szabad izgulni. Figyeljük a piaci impulzusokat, hátha meg tudjuk fejteni útirányát.

Tiszteletben tartva ezen várakozásra való felszólítást, Áldott, Békés , Szeretetteljes Ünnepeket Kívánok mindenkinek. Beszélgessetek sokat,olyanokkal is akiket csak ilyenkor láttok.
A jövőben nagy szükség lesz a megbízható, stabil családi-emberi kapcsolatokra.

Ne igyatok sokat a medve bőrére, még nem akarja levetni a bundát! :-)))))