Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Meglepő és váratlan...

2009.04.16

fordulattal egy gordonkaművész fog nekünk fuvolázni (aki nem mellesleg kiváló képességű  libafosztó is) arról, hogy miként dübörög(ne) a gazdaságunk tovább, ha ez a fránya gazdasági világválság épp nem jött volna ide véletlenül be az útba...ezért most elvtársak össze kell húzni a nadrágszíjat. Megint. Ismét. Hát hogyne...

Ügyesnek sem mondható húzással háttérbe pakolta az mszmp magát, és onnan vezényel (ne) tovább. Kb. a  mónika show-k értelmi szinvonalával küzdő honfitársainknak játsszák el ezt a színházat épp....hogy ezt is megkajálja a többi főfogással együtt immáron lassan 60 éve...

De már ez sem igaz. Nem a PÁRT, hanem az IMF vezényel. Ezek meg mozognak rá. Vigyázz a forintoddal. Mindegy ki kicsoda. Az a lényeg mit csinál. Nemsokára el kell kezdeni törleszteni. Nem azt, amit eddig. Ezt a legújabbat. Miből? Ki finanszírozza már meg az államadósságunkat, hogy tovább nyúzzhassanak bennünket? Hogy fognak ezek ismét kamatot emelni? Lesz belőle 20 %? Esetleg 30 %?  Nem fog már menni.

Vigyázz a forintoddal.  Van itt valami, ami fontos. Gyakorlatilag ma már nem létezik eurótól független monetáris forint. Kvázi már be van vezetve nálunk az euró, csak ilyen értéktelen semmin keresztül, mint a forint. De ennek magyarázata messzire vezet. Nem fogok bele.

A lényeget leírtam.

( Hopp....mszmp-t írtam? nem baj, marad...)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

sorstársak

Netmaster,2009.04.20 02:12

Válságkezelés a balti államokban:

http://hvg.hu/print/200915_KENYSZERPALYAN_A_BALTIKuM_Tobbszor_kivaltha.aspx

pf - hangnemváltás

zuzzo,2009.04.16 23:05

ma volt egy furcsa hangnemű cikk az államadósságról, mintha kezdenék az embereknek is adagolni, hogy most mi is a szitu..csak gyanítom, mert egyszerre nem fog ennyi szar lecsusszanni...
valami olyasmi rossz érzésem van mintha mindent a mára tennénk fel és a holnap senkit sem érdekel, annyira eltolódik az államadósság a rövid oldalra, hogy ebből valami kutya nagy gebasz lesz.
Olyasmit érzek mintha az autó hitelt , és a lakásfelújítási hitelt folyószámla és áruvásárlási kártya hitellel akarnám kiváltani. Ez nyilván a biztos csőd felé navigálja az országot.
Tegnap tettem egy kósza megjegyzést, hogy mi van akkor ha logikusan felépítve azt mondjuk ki, hogy a 2009-es gdp a 2004-es szintre esik vissza és ezáltal az eladósodottsági mutatónk negyedévente fog 5-10 %-ot emelkedni? -erre nem reagált senki eddig..valahogy ez is ebbe az irányba hat. És ezúttal átléptem a mi ért akarhatják ezt kérdésbe?
A minap akadt a kezembe egy al gore file ( inconvenient truth a címe... ajánlanám érdekességképpen mindenkinek, egy kcsit elgondolkodtató... ha csak abba gondolok bele hogy milyen volt az alpok 30-40 éve és milyen ma, amikor előfordul, hogy felvonóknál nincs hó és hogy a sok hóágyú miért kell stb.. van benne sok érdekes kijelentés, az egyik "Tory Blair" 2005-ös mondása:
"hamarosan újra kell rajzolni a Föld térképét", a másikat maga al gore mondja:
" a föld lakosságának 40%-a az édesvízforrást gleccserekből kapja, ezek a gleccserek 40 éven belül el fognak tünni....." - ez is indíttatása volt annak, hogy a magyar ének-et feltettem ide...

petike.gulyas@gmail.com

Petike,2009.04.16 23:02

El lehet gondolkodni ezeken a dolgokon.
Gyengül a forint. Aztán lett 300-310. Euróért kiáltanak. Bevezetni! Valahogy nekem nem mindegy, hogy 260-270-es vagy 310-es árfolyamon váltják át a fizetésem ojróra. Nagyon nem!

szép uj világ...

HUN_Shark,2009.04.16 21:34

...elébe nézünk.
Ha sarkosan akarnék fogalmazni azt kérdezném:
Én és a gyermekeim, talán még az unokáim fizessük azt a temérdek összeget, melyet az elmúlt 20-30 évben sikerült az elvtársaknak és az ál-elvtársaknak kilopikázni?
Amiből törleszteni lehetett volna az EGÉSZ államadósságunkat?

Az eurósított államunk, melyről írtál elgondolkodtatott. Rendkívül találó!

Ki finanszíroz?

pecskeke,2009.04.16 20:47

"Ki finanszírozza már meg az államadósságunkat, hogy tovább nyúzhassanak bennünket?" - írtad Dlph. Ha lesz időd, tovább boncolgathatnád e kérdést. Illetve szívesen olvasom bárki írását e témában. Másik kérdésem ezzel kapcsolatban, ez hogyan befolyásolja az ország jövőjét? Meddig lehet elmenni? Fontosak vagyunk mi pl. az Unió számára annyira, hogy tovább finanszírozzanak bennünket?

Miért érdeke az Uniónak, hogy ennyire kösse az ebet a karóhoz az euro bevezetésével? Itt van néhány ország, amelyek nem teljesítették még a bevezetés feltételeit, ezért valutájuk sebezhető. Sebezhető ország az Unión belül. Én ebben ellentmondást érzek.