Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Shortosok

2009.02.25

Valami eszembe jutott, míg el nem felejtem...shortosok...shortosok..olvasom mindegy hol...Nem tudom...ez most akkor hogy is van? Vannak külön shortosok meg longosok? Mondjuk utóbbiról meggyőződtem, valóban léteznek. Tényleg köztünk élnek megrögzött longosok, akik képesek végigvenni egy medvepiacot az elejétől kezdve. A végéig biztos nem fog sikerülni...senkinek fogalma sincs ugyanis, hogy mikor lesz vége, de ami még rosszabb, nincs az a pénz a világon, ami kitartana addig. No de miféle anyagból készültek a shortosok? Azok meg ki a csudák?  A longos ellentéte lenne, aki végigshortol egy medvepiacot? Az rendben. Mondjuk nagyon ráfázhat, és abból elég egy is...de ez most nem érdekes. Tehát a shortos csak shortolni szeret? Ha igen, semmiben sem más a szememben a fanatikus longosnál. Két szemellenzős társaság. Esetleg kosarazhatnának is egyet, külön pompomlány csapattal a nyomukban sikoltozva  : hajrá shortosok...hajrá...hajrá otp...hajrá mol...hajrá...mindegy mi. A meccs végén meg telefonszámokat cserélnének. Esetleg még disznó vicceket, ha nincs épp min vitatkozni és ellaposodna az összejövetel.

Könyörgöm...valaki találja már ki a tőzsdést. is...aki shortol, ha olyan a helyzet, és longol ha meg másmilyen a helyzet. Mi az hogy shortos? Csak nem végigshortolta 8K ról 14K -ig 6 év alatt a dowt?  Szegény...és milyen pénzből tette ezt?  Rossz hírem van fiatalok. Shortos és longos is hamarosan elvérzik. Egyaránt. Ha még nem vérzett el..És innentől lesz érdekes, ugyanis sunyin a sötétből ekkor előbújik a túlélő....aki maga az ördög...elképesztő arroganciával és fölényesen villogtatva tudását, ami gyakorlatilag egál a nagy semmivel. Mert nem csinál semmit, csak megy a piac irányába. Longol , ha bika van és nem csinál semmit. Shortol ha medve van, és érdemes nyitnia, és nem csinál semmi mást. Csak követi a trendet. Mert mást nem tud, csak  trendel ő a trendelő.

Rossz hírem van. shortost és longost lealázva a trendelő talpon marad, és győz.

Valaki beskatulyázhatná már ezt a csoportot is.  Mondjuk legyen a neve köpönyegforgató...képes akár havonta is irányt váltani. Borzalom. Agresszív egy fajta...megy amerre a piaci szereplők többsége.

Igazi túlélő

És te?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

otp

kezdőfiúcska,2009.02.26 06:59

Tegnap megint volt szép nap. Sajnos az 1600 nem tudta tartani, aztán utána szabadesés. Valakik szórják és nagyon keményen. 1500-on kb 2 másodperc alatt ment át.
Gigantikus bukóban lehetnek az eladók, mert ilyen mélységekben már majd a 90-es években volt az otp, kizárt, hogy nyerőben szórnák. Alighanem a félelem munkálkodik bennük: keleti régió sérülékenysége, másrészt az ő otthoni gondjaik. Szerintem megnyugvás nem várható, míg nem végez/nek. Lehet több nagybüfi önt. Sanyi bá bőszen vesz időnként, de más nagyobb hal nem nagyon. Viszont nagyon úgy tűnik, hogy túlütötték/túlütik és ha a parahangulat alábbhagy, nagyot pattanhat. (relatíve nagyot, mert itt 50-100 ft-nak nagy értéke van, majdnemhogy 1 ft is számít már)

medvepiaci rally

mocskos_spekulans,2009.02.25 23:34

medvepiaci rally, várják már ezt 1,5 éve aztán csak nem jön. Illetve volt 1x tavaly októberben élt 2,5 napot. Ha azt nem kaptad el akkor most sem fogod és 90%, hogy nem fogod...

OTP felpattanás? hah örülnének itt sokan ha oldalazni birna 1 kicsit de azt sem bir ugy tordeli a tamaszokat mint en a ropit. Lehet holnap megall és visszafordul de az is lehet, hogy nem. Senki nem látja a jövőt. Viszont a jelen viselkedéséből lehet következtetni, hogy itt nem lesz gyors felépülés gyorsan csak beledögleni lehet.

Amatoregy

DLPH,2009.02.25 23:12

Mi az a minitrend?

meginogtam

HUN_Shark,2009.02.25 23:08

és a felét kisztoppoltam... :D

villám

amatoregy,2009.02.25 22:00

Mint a villám.

Olyan gyorsan és olyan irányban. Cikk-cakk-ban. És olyan gyorsan vált irányt, hogy észre sem veszed.

Ezek a minitrendek kikészítik a daytradereket.

én?

HUN_Shark,2009.02.25 09:18

én egy medvepiaci rallit várok, a csodálatos otp-ben... :D
Még adok neki 2 napot kb... :D
Ha nem, akkor nemaz a trend. De szerintem igen! :D