Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sok-sok....

2009.04.29

...dolgot nem láttam még életemben. Pld nem láttam olyat, hogy valaki egy utcán gazdátlanul heverő nagy értékű bankjegyet nem rak el, hanem helyette ott kiabál rémülten..kié ez? Nem láttam még olyan szülőt, aki ha a gyermeke valami nagyon rossz fát tett a tűzre, akkor mint jó példa jár elöl, és ahelyett, hogy földbe döngöli alaposan a  gyermekét és elhordja mindennek (ezzel saját magát minősítve, hiszen ő a szülő...ő "neveli" a gyermeket) ahelyett inkább megmutatja, hogyan kellett volna, és így adva egy követendő példát gyermekének. Nem láttam még ufót (zombit igen, amint kirakom a lábam a lakásból). Szóval sok-sok dolgot nem láttam még életemben. Így aztán nagyon nem szeretnék a "mindent látott" ember szerepében tetszelegni itt....

de azért olyat már láttam, hogy egy ilyen erős falat, mint ez a 8100-8300, a dow úgy vitt át, hogy átvert mindenkit. Szabályosan keresztülgázolt egy nagyon erős falon, ledöntve mindent, aztán 3-4 óra múlva esni kezdett...fal alá került ismét....és esett tovább...tovább...tovább...a TA trédelőket úgy átvágva, hogy csak pislogtak. Azt a ronda felső kanócát meg csak hónapok múlva "rendezte le " - vette ki testes gyertyával.

Álfelszúrás volt. Rég, volt, de sosem felejtem el, kimagaslóan sikerült bepalizni a társaságot.

Mit tudunk? Tudjuk, hogy az a fal ott van. Tudjuk, hogy régi, erős, vaskos, jó habarcsból, igazi terméskövekkel kirakva. Le nem dől, de lövik teljes gőzzel. Sikertelenül eddig. Tudjuk, hogy a támadó sereg a verbális fenyegetőzés mestere, nem is hagyja magát, szövegel és fenyeget ezerrel. Tudjuk, hogy ehhez a falhoz muníció kell, szövegeléssel nem fog ledőlni. Tudjuk, hogy jellemzően az ilyen helyzetekből trendirányú elmozdulás szokott bekövetkezni. Tudjuk, hogy ez a sereg egyelőre nem távozik. Makacs egy sereg.

Nem tudjuk mennyi a muníció. ez a fal csak akkor dől le, ha van muníció, másképp nem. Pénz kell. friss pénz, friss vevő, sok-sok pénz, hogy álfelszúrás helyett valóban ott is maradjon az index 8300 felett, és akkor jöhet a 9300. És akkor megcsinálja a medve az első normális korrekcióját.

Ha valóban áttöri, long. És el kell fogadnom, nem az jött, amire számítottam. Tévedni normális. Pláne a tőzsdén. Ragaszkodni tévedésünkhöz, állati ostobaság. Abból lesz a gigabukó.

No lássuk merre lesz a séta valójában. Szerintem egyébként kitárazás folyik, 8100-től osztják a jónépet. A bevásárlás sokkal lejjebb volt. De ez a helyzet változhat. Ha friss hús jön a paicra ,már  nem lesz kérdés a kérdés.

Lássuk, talán a héten el is dől.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

még mindig nem értem...

rbbj,2009.04.29 12:41

..miért érdemes most shortban ülni? Majd ha megindul, be lehet szállni. Akármerre is indul. Ebben a posványban egyedül partvonalat tartom jónak. Miért próbáljon meg bárki a piac előtt egy lépéssel járni?

Bár lehet, csak rosszul jött le a hsz-eidből, de nekem úúgytűnik, poziban vagy, "mérhető" short poiban.

jövés-menés

zuzzo,2009.04.29 11:31

elég nagy a "helyezkedée" a délelőtt folyamán, mennének északnak de nem mernek....
a deviza párok most csak szórakoznak vagy valóban fordultak a korrekciós szintekről???
számomra nagyon érdekes ez a mozgolódás...