Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Véleményem...

2009.07.24

...mert kérdeztétek , ime, ez egy meglehetősen régi ábrám a blogról, még 7500 körül volt a dow:

/fenykepek/kepek/original/45

akkor is, és azóta is ugyanez a véleményem.

A bux shortjaimról : nem jó trédek voltak (nem zártam , inkább megaludt a számban a tej...aztán a kiépítést folytattam akkor is, amikor a 9300 elérése már napirendre került), most a helyrehozás ideje jön. Ebből a hátrányból le kell faragnom, mese nincs. Bármi áron.

A tetőn nem zárunk sellt. Az rég volt, amikor bepánikoltam. Akkor még fiatal voltam. Ez itt már a tető lassan. 300 pont dow emelkedés miatt nem fogok semmit sem csinálni.

Nem lehet medvében esni egy normálisat sem?

No meglátjuk.

Ps : nehéz eldönteni ugyebár, hogy mi zajlik az emberben : normálisan mérlegel és dönt, vagy önámít, és saját magának keres ,a föld alól is előkapar kínjában egy indokot, ami a bukó pozija tartogatását legitimizálja. Nem vagyok kompetens ennek eldöntésében most, mert saját magamról van szó. Poziban vagyok, így elfogult is. Valamennyire. Szerintem nem, de azt állítom igen. Mert nyilván nem veszem észre.....Éppen ezért jó ez az ábra. Partvonalról, null poziban hosszas mérlegelések után több hónapja jutottam semlegesen arra a következtetésre, hogy az ábrán jelölt 9250-9450 között sáv egy  erős masszív  kövekből jó kis habarccsal régen készült fal ott, és elsőre nem fogja átütni, ahhoz atombomba kell. Az meg nincs.

Aztán : egy ilyen szögben emelkedés 7 nap , 1 nem aztán ma megint fel (igaz a végén valami történt...), még bikapiacon is óhatatlanul korrekcióért kiált az indexben. A mohóság ugyanis...mohóság, gyávaság...rokonok. Alulról türelmes futtatás bikában van, Ilyenkor visszük haza a zsozsót amilyen gyorsan csak lehet, amilyen sokat csak lehet...elég egy szikra, egy igazi, és realizálási hullám indul. Hogy honnan, az a kérdés. Szerintem a maximumát tudom. Kiderül, igazam volt-e.

Aztán :  ha dowról lenne szó, biztosan elővettem volna statikus értéket, ami fölött nem short, pontosan ott ha visszajön, short tovább...de nem ülöm ki a felfutást...minek. A béten sajna ezt nem ilyen egyszerű megtenni. Egy 350 - 400 pontos gap down nyitás  és meredek esés...és elvesztegettem 600 pontot, annyival lejjeb nyitottam vissza. Mert nem kis pakkom volt, és pánikban nagy adag shorttal bemenni a bétre...nem kellemes. A bét nem non-stop, ott nem tudok statikus értékkel ki be szállogatni a fent leírt módon. Mert ha ez fordul, garantált a réssel nyitás lefelé, és nem kicsivel.

Aztán : a jó híreken felül (jók ezek? - ez se piskóta...az elemzői várakozásoknál lettek sokkal jobbak...már csak egy a kérdés ...minek vannak az elemzők akkor? ha ekkorát bírnak tévedni? ...vagy ez nem is véletlen? nem is véletlen, hogy jól alábecsülték, és aztán a cégek szépen kitupírozták, sőt még ígérgetnek is rózsaszínűeket a jövőre...). tehát megint jön a kötelező kérdés ...que bono?

Kiknek kinek , mely köröknek is kedvez ez a ralli most? Csak nem azoknak akik (amikor szóltam, lehet longolni...index altrend indul..és az aud jpy értékhez kötöttem..ha még emlékeztek...) szóval csak nem azoknak, akik akkor masszívan a sok friss ropogós bankót spekulációs céllal a rv piacokba lökték?

Valaki mindig jól jár. Ok nélkül a tőzsdén egy bolha sem böffent. Olyan nincs, hogy itt véletlenül mennek a történések. Ha én vagyok az, aki frissen nyomott bankókat (lásd eur usd első nagy ralliját felfelé)..megtehetem, hogy a rendszerbe eresztem ...mondjuk mit keres a zseton a spekulációs világban? nem a termelőszférát lenne hivatott olcsó hitelekkel pénzhez juttatni? szóval ha én volnék ŐK, akkor pontosan ugyanezt csináltam volna...nem?

Gondoljuk csak el...a mély depresszió kellős közepén hosszú TA alapon látható, hogy a mélyben valakik nagy pénzzel settenkednek, és a vételi erő a nagyobb, csak épp a grafikonok árfolyamán ez még nem látszódik...vagyis megy a zsákolás. Aztán egyszercsak hipp-hopp, a válság enyhüléséről, újabban a végéről cikkezik a média, és harsog arról, hogy V vagy W alakú recesszió lesz, de ebben nem ez a lényeg, ugyanis mindkét verzióban ekkortájt épp a V betű jobb szárán vagyunk, vagyis mindkét verzió szerint most a FEL az esedékes, akár lesz visszaesés akár nem...most zsákolni kell. Nosza, mára már a fél világ longban, mondjuk az állandóan megnyitott és kényszerzárt shortok is jócskán lökik felfelé az indexet ( a legjobb longos a shortos...de csak ha ráfaragott). És a történet végén, amikor mindenki arról áradozik, hogy hú de jó most részvénytulajnak lenni, és a várakozásokat erősen depresszáltam....hopp,,, a vége felé kijönnek a szándékosan ócskán tartott várakozásokon felüli eredmények. Ha ki akarok szállni az akkor kezdődött altrendből,most tenném. Most könnyű. Most már boldog boldogtalan is venni akar, nem bírja megállni, nem bír lemaradni a nagy nyerőről. Így nagy zsetont lehet önteni.

Szerintem ez az utolsó fázis...minden short kicsapva, mindenki longban, itt a kánaán.

Én most szállnék ki. És ha én vagyok ő, nem kis zsetonnal szállok ki. Ez még önmagában nem lenne az indexre veszélyes, mert most aztén könnyű vevőre találni...a gond, ha kiszálltam végleg, akkor onnantól semmi sem indokolja  majd a rv árfolyamok ilyen magas szinten tartását, onnantól pont ellenkező érdek van...vissza kéne szállni, de addig is...shortoljunk egy kicsit, jó eredmények semmi, jó hírek semmi. Ez a járvány is..érdekes...már megint cikkeznek róla...amikor váratlanul idén akkorát esett , akkor a járvány volt az oka..írták az okosok (utólag persze). Most is járvány van, és ugyanolyan probléma mint akkor...

És? Akkor most mi van?  Hol esik hol nem egy járványveszély miatt? Ugyan már,,,mese.

Nem szaporítom a szót, sok minden van itt, de a lényeg a lényeg, legalább nullában ki kell kecmeregnem ebből, Még nem tudom hogy, de kitalálom.

Ja és még: mivel ez a fal ősi dolgok hozadéka, (ATH és a medve minimuma közötti változás következményei) ezért a szórás is nagy, tickre nem lehet és nem is kell belőni. Fölé is szúrhat ugyanúgy, mint ahogy 200 pont híján el sem éri. Meglehet ez is.

A lényeg, mostantól figyelés van erősen : igaz vagy sem ez a történelmi fontosságú fal ? És milyen hatással lesz az indexre?.

Ez fogja eldönteni a shortjaim sorsát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

TARP

részfényforgató,2009.07.24 21:33

http://index.hu/gazdasag/vilag/2009/07/22/oriasi_valsagszamla_az_usa-ban/

CIT bank

részfényforgató,2009.07.24 21:13

bozarg

Kb. egy tizednyi Lehman.

CIT Group

bozarg,2009.07.24 14:56

Ezt a bankot én nem ismerem, de azt írják elég nagy. Lehet ha ez becsődöl, el is indíthatja a lavinát. Mit gondoltok? + a FLU.

"minden idők negyedik legnagyobb amerikai vállalati csődje lehet egyes vélemények szerint. "

nullára hozás

DLPH,2009.07.24 14:54

Szóba került...erről azt gondolom, persze, nyilván el akarom kerülni (ha egyáltalán lesz mit) a korai zárást, ha a piac fordulna.

Nem célom elherdálni ha már ennyit vártam. De tapasztalatból tudom...ha egy rossz pozi (mert ez rossz volt és most is az) feljavul, a mohóság miatt még nagyobb bukta is lehet belőle, mint az elején volt, holott mondjuk feljavult addig, hogy ne veszítsek.

Csodák nincsenek. Nagyon rossz pozi a vakszerencse , vagy síkprofi hozzáállás miatt lehet csak végül nagy nyerő. Utóbbit megpróbálom. De lefelé azért csökkentgetek, amíg nem látom azt, hogy az esés több mint egy emelkedés-korrekció.

Itt a bika?

DLPH,2009.07.24 14:43

Igen. Látom...látom és eddig minden stimmel. A fíling adott, látom rajtatok.

Igen, a zöm már bikát hisz. És 10K feletti dowt.

Nem tudok újat mondani.

Tudom, ismerem a lélektani környezetét ennek a helyzetnek. Közeleg már a fordulat, és fájni fog. Ha már Drop is 10K -s dowról gondolkodik...akkor nincs sok hátra.

Nem tudok újat mondani. 9250-9450. Ott a vége, fuss el véle. Vagy még ott se.

Ennyi.

jav

bozarg,2009.07.24 13:33

a 9460 természetesen 8460 akar lenni.

dow

bozarg,2009.07.24 13:32

Ha nagyon akarom, akkor én 10400-at is látok a dowba mielőtt eljön a kijózanodás, de a mostani rally után szerintem 9460-ig simán visszaeshet pár nap alatt az index. És akkor DLPH-nak is igaza lesz, hogy elsőre a 9300-ról lefordul, aztán lendületből vagy átviszi, vagy nem. Erre biztosat én nem tudok mondani. Nálam a 8930 a kritikus, meglátjuk ma fölötte marad e a dow.

Short

dodo2x,2009.07.24 11:44

"Gondoljuk csak el...a mély depresszió kellős közepén hosszú TA alapon látható, hogy a mélyben valakik nagy pénzzel settenkednek, és a vételi erő a nagyobb, csak épp a grafikonok árfolyamán ez még nem látszódik...vagyis megy a zsákolás."

Milyen jól látszik ez a TNX-en.
http://finance.yahoo.com/q/bc?t=2y&s=%5ETNX&l=on&z=m&q=l&c=&c=%5EGSPC
A TNX mélypontja a tőzsdénél két hónappal hamarabb volt. Január-február folyamán sok kötvényes adja el a kötvényét (emelkedik a hozam) és viszi valahova a pénzét. Hova viszik ?
Március közepén aztán emelkedni (vágtatni) kezd a tőzsde is.

Shortok:
Ha én rossz irányban állok az MA-khoz képest, kis lépésekben korrigálok. Kis adagokat zárogatok. Az pszichológiailag sokkal kezelhetőbb, mint az egészet egyszerre fordítani. Pl. 10%-ot zárok, és avval nyugtatom magam, hogy a nagy része még mindig megvan.

Ha a jutalék 0.2%, akkor már 1% elmozdulásnál újra nyithatnám a pozíciót nyereséggel, ha akarnám. Nem kell sok százalékot várni, egy teljes átfordításhoz.

Amikor ugyanerre a szintre, ahol most vagyunk visszatér a piac, ugyanazokat a pozíciókat fel lehet venni megint. Ha csak 0,2%-ot megtakarítottam, már megvan a broki díj.

Nem jó keménykedni a piaccal szemben. Hajlani kell, mint szélben a faág.

short

drop,2009.07.24 11:25

Nekem long érzésem van továbbra is. 10 ezres DOW is benne van a pakliban. Elkezdték árazni a feltámadást. A céges eredményeket jónak értékelik, a Q2 GDP számok pedig tényleg az esés lassulását mutatják. Ennyi elég egy rallyhoz. 10 ezres DOW még mindig -30%-ra van a csúcshoz képest.

Ősztől várom a kijózanodást.
A munkanélküliség emelkedése, a zombi bankrendszer és sokasodó hitelpiaci problémák, az USA városok, államok növő hiánya, csődveszélye egyre súlyosabb problémát fog jelenteni. De ehhez idő kell, bár a tények most is egyértelműek.

Short0

CsatoDa,2009.07.24 09:37

Köszi DLPH a megerősítést. Mint írtam én is így érzem. De ha fordul a trend akkor a második nehézség az lesz, amikor 0 közeli a pozin a bukó. Ezért nyitottam, hogy 0-ban szálljak ki belőle? Amikor Végre kitömték a sok longost akkor megindulna a BUX korrekció legalább a 12-13 K -s szintekig a résbetöltésre, és én akkor dobjam amikor nyerőre fordulna. Nehéz lesz megállni, 0-án természetesen ráhúzom a stopot, de ebből a poziból nyerőben akarok kiszállni. Medvében nem illik veszteni a shorton. Amatőr lenne eléggé...