Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vissza

2009.06.09

mint csiga a házába.  Most a jön a PV (partvonal). Rövidtávú pozik zárva. Mind. Középtávon felfelé áll a széna, de most változott olyan szinten kétesélyessé a rövid táv (ma és esetleg a következő néhány nap), hogy nem szabad pozti felvenni. Vannak jelek az eddigi haladási iránnyal ellentétes erők fokozottabb jelenlétére, és ez kiegyelnlítetté, kissé lefelé billentette a mérleget.. Nyilván shortolnék , vagy belépnék a váltásba, ha ez az állás meggyőző lenne. De nem meggyőző. Visszaadás gyanús a dolog (vigyázat, ez még nem fogja az index altrend végét jelenteni !!!) . Egyébként ha 20 perc vizsgálódás után sem bírok normális belépőt találni sehová semmibe, az nekem már jel. Jel arra, hogy ne erőltessem. Ugyanis azért nem tudok, mert nem is lehet (már az én módszereim szerint).Ez így semmi. Várok.

Egyébként láttam egy természetfilmet a szárazföldi ragadozókról nemrég (sokadik volt ez ebben a témában, de néhány természettudós és a stábja egyaránt verhetetlen, kötelező tananyag ezen filmek szorgalmas bámulása). Vannak olyan állatok, melyek képesek hónapokig várni türelemmel a zsákmányra, csak egyszer mozdul, de akkor műtéti precizitással lecsap. Már csak egy a kérdés. Miről jutott ez most eszembe?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

lapitas

mocskos_spekulans,2009.06.11 11:33

en is ezt mondogatom magamban mikozben varom hogy forduljon mar lefele a piac de csak nem akar. Szepen kimasztak a nagy papirok 200MA fole a BETen ez az ami zavar. Tul meseszeru a V fordulas mondjuk uj aljakat nem hiszem hogy fogunk latni. Lapitok tovabb :)

nagyon kell figyelni

zuzzo,2009.06.09 22:38

és szerintem még nem egyértelmű a short nyitogatás. Ez egy nagyon veszélyes időszak. Szinte rekord alacsony forgalom mellett egy hete tudják tartani 8600 fölött a nagyokat. Vannak szektorok amikkel balanszolnak ( semicond, transport) föl-le jojó , de ezek most a valódi kivárás napjai. És ez még kitarthat a jövő hétre is. Ha időben elhúzzák alacsony forgalom mellett a helyben topit akkor lehet gyanakodni óvatos kiszállásra, de most még ezt nem látom.
Miután jól felfújták a kötvény sztorit, a hozamok esése és a dollár gyengülése szembe megy egymással az kölszabály alapján. A kötvényindex ehhez képest tegnap nagyot esett, és ma nem volt éles felpattincs ez is szembe megy ahozam eséssel. Ez alapján a dow-nak már 9k fölött kellene járnia, ehelyett tejbepapi van.

köszönettel

HUN_Shark,2009.06.09 21:38

Köszönettel vettem ezt a grafikont, és a szavaidat is. Annyit nagyjából felfogtam, hogy innen indulhat egy visszaadás. DLPH is ezt jelezte, illetve a most felkerült dax grafikon is ezt erősítheti.

Én mindenesetre ma s&p500-ban nyitottam shortokat. dax-ban vannak longok. Szerintem előbb-utóbb mindkettőt nyerővel fogom lezárni... :D :D
(Jobb ötletem nem volt egyelőre.)

És hogy a híres angol közmondást idézzem: "Bámulatos, hol tart a tudomány..." :D :D

third time charm

user137,2009.06.09 21:04

a fenti kifejezés azt jelenti, h ha kétszer nem sikerült, akkor harmadszorra majd minden bejön. de a chartból én sem látok semmi következtetnivalót.

Medve tánc

Seth,2009.06.09 17:18

A diagrammhoz az alábbi megjegyzést írta a készítője.
Tanulmányoztam a jelenlegi piac chartját és szeretném felhívni a figyelmedet három látszólag azonos pontra. 12%, 7.4%, és 37.4% (ezen a szinten mozog az SP500). Figyeld meg az ezeket követő eseményeket.
A honlap szerkesztője annyit fűzött hozzá, hogy lehetséges ez a harmadik esély (a jelenlegi emelkedés teteje és a várható korrekció kezdete) vagy nem.
Úgy tűnik most egyre bizonytalanabb a helyzet a piacokon. Naponta változik a piac megítélése.

eur/usd

simko10,2009.06.09 15:38

Nem tudom mennyire számít a technikai megfigyelésem, de azért megosztom itt. Ez a DLPH írás reggeli, ahhoz képest úgy fest javult a helyzet. (elsősorban devizák miatt mondom..) Az Eur/usd devizapárban már tegnap is észrevettem, hogy szinte pontosan az április 22-étől kezdődő emelkedés első korrekciós szintjéről, a 61,8as fibóról fordult vissza. Korábbi írásaid alapján tudom, hogy ezt a technikai vonalat azért mindenképpen számba lehet venni. Szóval a devizapár nekem szépen áll longra. Esetleg vélemény?
További szép napot!

Seth

HUN_Shark,2009.06.09 15:30

Kedve Seth!
Fűznél ehhez az s&p500 charthoz egy rövid magyarázatot?
Egyelőre én semmilyen következtetést nem tudtam levonni belőle, azon kívűl, hogy medvében vagyunk... De ezt eddig is sejtettem... :D

Ugandai olajmező

Seth,2009.06.09 13:05

Ha ez a hír igaz akkor lesz miből erőltetni az új kőolaj kitermelési csúcsokat.
Ugandába akkora olajmezőt találtak, mint amekkora Saudi-Arabia kőolajkészlete.
http://www.africancrisis.co.za/Article.php?ID=50603&amp

S&P500

Seth,2009.06.09 09:13

Az SP500 mozgásával kapcsolatban egy érdekes megfigyelés.
http://dshort.com/articles/2009/third-time-charm.html